Alternativet: Stemmeret til udenlandske statsborgere bosiddende i Danmark i mere end 4 år

Alternativet er kommet med et nyt lovforslag, som giver personer stemmeret uden statsborgerskab, hvis de har boet i Danmark i mere end fire år.  

Af Anaita Ali
Udgivet 30/04/19 10:37 og senest opdateret 30/04/19 10:58

       

Alternativet vil gerne ændre grundloven således at personer, som har bosat sig i Danmark i mere end fire år, får stemmeret. Lovforslaget er udtænkt, så flere personer kan have indflydelse på det samfund, som de lever i. 

Ifølge Danmarks Statistik er det 434.000 borgere over 18 år, som ikke kan stemme til det kommende valg. Det er en stor procentdel af befolkningen, og valgresultaterne kommer derfor ikke til at være repræsentativt af de mange uden stemmeret.
 
Det er et problem, mener Alternativet.
 
I Odense er det 3.777 unge mellem 18-25 år, som ikke kan stemme til det kommende valg. 
 

Medierne skyld i danskernes frygt for terror

5.707 unge fynboere kan ikke stemme til folketingvalg

Hongyun Piao vil bidrage til demokratiet

Fynsk folketingskandidat er uenig med Alternativets lovforslag

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 829 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 10:58.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anaita Ali

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.