Rygeforbud i Odenses største parker

Sundhedsudvalgets forslag om rygeforbud i Odenses største parker bliver, med rødt flertal i byrådet, formentlig snart vedtaget. Forslaget har til formål at få færre unge til at forbinde rygning med socialt samvær.

Af Anna Myrthue, Erna Bojesen Rosenqvist
Udgivet 30/04/19 12:16

       

Flere unge begynder i disse år at ryge, og forslagene står i kø for at komme den udvikling til livs. 

Et af disse lyder på at forbyde rygning i parker som Munke Mose, Kongens Have og Eventyrhaven. De røde partier i Odense Byråd og Kræftens Bekæftelse bakker op om forslaget med argumentet om, at mindre rygning i det offentlige rum, vil få færre børn og unge til at blive eksponeret for rygning og forbinde det med socialt samvær. 

Ved at indføre røgfrie parker, mener de, man sender et godt signal til de kommende generationer, om at kvitte smøgerne. Hos DSB kan de da også konstatere, at forslaget virker. I 2014 indførte de rygeforbud på alle perronerne og efterfølgende forsvandt to tredjedele af cigaretterne. Den udvikling ønsker de røde partier med Socialdemokratiet i spidsen at brede ud til parker, legepladser og stadionerne i Odense Kommune. 

Men med som så meget andet, der vedrører rygning og lovgivning, deler forslaget vandene. Venstres medlem af Sundhedsudvalget, Sanne Skovgaard Andersen, mener, at folk godt kan tage ansvar for deres egen sundhed og at forbyggelse skal ske ved hjælp af oplysning om, hvor skadeligt rygning er. Konservatives byrådsmedlem Søren Windell stemmer i, "Det eneste der virker, er at sætte priserne på cigaretterne op". 

Forslaget skal til endelig afstemning i byrådet i løbet af de kommende uger, og vil efter alt at dømme blive vedtaget og ført ud i byens parker fra novembermåned. 

 

46% af danskerne ved ikke, hvad antibiotikaresistens er. Gør du?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 1.680 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 12:16.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anna Myrthue, Erna Bojesen Rosenqvist

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Multimedie20   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.