Én vej kommer sjældent alene

I disse dage opfører Olav de Linde en vejforbindelse via Mogensensvej til deres grund ”Cirkuspladsen”, for at skabe bedre parkeringsmuligheder ved Åløkkeskoven. Olav de Linde har ejet grunden siden 2006, den udgør 12.500 m2 fuldvoksent skovareal. Åløkkeskovens eneste areal der ikke er fredet.

Af Emilie Sunekær Christensen
Udgivet 30/04/19 11:03 og senest opdateret 30/04/19 12:39

       

Først kom en vej, så en parkeringsplads og nu kommer der måske også 80 nye lejligheder i Odense centrums 500 år gamle skov, Åløkkeskoven.

 

De 80 nye lejligheder mangler kun de sidste tegnestreger, før en lokalplan kommer til høring. Jordbundsundersøgelsen er foretaget, stregerne er sat, og nu mangler Olav de Linde kun kommunens godkendelse. En godkendelse som Odense kommunes By- og Kulturudvalg hverken afviser eller godkender på nuværende.

Selvom Olav de Linde ikke har fået en godkendelse, har beboerne i området, benyttere af skovens arealer og Skovudvalget i Åløkkekvarteres grundejerforening råbt højt for at overdøve de mange gravmaskiner og nå kommunens øverste øre.

 

Underskiftindsamlingen ”Bevar Åløkkeskoven” med 2380 underskrifter, dialog med rådmand for By- og Kulturforvaltningen Jane Jegind, hastaget ”BevarVoresSkov” og hjemmesiden Åløkkeskoven er alle måder, hvorpå borgerne forsøger at bremse Olav de Lindes byggeplaner.

 

Hvis Odense Kommune alligevel vælger at godkende Olav de Lindes byggeplaner og skifte over 200 år gamle træer ud med 80 spritnye boligbyggeri, så må man forvente at 12500 m2 skov må dukke op nye steder i Odense, hvis kommunen da stadig har et mål om at blive ”Danmarks Grønneste Storby”.

Er KOL forskellig fra demens og sklerose?

Jane Jegind kalder til borgermøde om Åløkkeskovens fremtid

Åben Åløkke-dialog: Det handler om mere end bare én vej, et skovareal og et boligbyggeri

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 1.562 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 12:39.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emilie Sunekær Christensen

#ungtliv   //  Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Hekseringen   //  Julekuller   //  Lyst   //  Naturriget   //  Overblikket   //  Test-kategori   //  Vrede på vrangen   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.