Ny mentorordning: Tidligere patienter skal hjælpe psykisk syge

I Region Syddanmark skal borgere med tidligere psykiske lidelser nu uddannes i at hjælpe nuværende patienter med baggrund i egne erfaringer

Af Maj Petersen
Udgivet 30/04/19 11:09 og senest opdateret 30/04/19 13:21

       

Region Syddanmark igangsatte mandag en ny mentoruddannelse, hvor borgere med tidligere psykiske lidelser uddannes i at kunne hjælpe andre med lignende lidelser. På uddannelsen skal de kommende mentorerne lære mere om sygdommene, og hvordan de kan bruge deres egne erfaringer til at hjælpe andre.

Ulla Lindgren, der er centerleder for Psykiatrisk informationscenter i Region Syddanmark, fortæller, at uddannelsen er vigtig, da man ikke nødvendigvis er god til at hjælpe andre, fordi man har erfaring med samme lidelse.

Mentorerne skal derfor lære mere om kommunikation, som har til formål at hjælpe andre, og de skal samtidig lære, hvordan de passer på sig selv i rollen som mentor. I første omgang uddannes syv mentorer, hvor tre er fra Fyn.

Uddannelsen varer syv uger, og mentorerne havde første undervisningsdag mandag.

Foto: Alan Levine

Fritidsarbejde betaler sig på længere sigt

Det betaler sig at arbejde som ung

Linda Clausen vil bruge sin lidelse til at hjælpe andre

Fjordagerløbet for folket

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 1.045 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 13:21.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Maj Petersen

#ungtliv   //  Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Hekseringen   //  Julekuller   //  Lyst   //  Naturriget   //  Overblikket   //  Test-kategori   //  Vrede på vrangen   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.