Her er det nye Pokémon Go: Hjælp forskere med at spotte marsvin

En ny app gør det muligt for dig at hjælpe forskere med at kortlægge marsvinets færden i havet omkring Fyn.

Af Emma Margrethe Bork
Udgivet 30/04/19 11:23 og senest opdateret 30/04/19 11:25

       

I mobilspillet Pokémon Go skal du fange pokémons. Nu har Syddansk Universitet lavet en ny app, der gør det muligt at bruge din smartphone til at spotte marsvin.
 
Med den nye app: Marine Tracker kan du spotte marsvin fra kysterne, trykke på appen, og dermed hjælpe forskere. Marine Tracker er en del af et nyt forskningsprojekt ’Fyn finder marsvin’, som er lavet af Marinebiologisk Forskningscenter på Syddansk Universitet.
 
Observationerne fra dig skal hjælpe forskerne med at blive klogere på marsvinenes adfærd. Forskerne er særligt interesseret i at vide mere om: Hvor moderen føder sine unger, hvor moderen lever med kalven, hvor de finder deres fisk, og hvor deres parringsområder er.
 
Indtil videre har 400 downloadet den nye app, men tallet kan hurtigt stige.
 
- Vi har set 154 marsvin omkring Fyn i løbet af påskeferien, så det er langt flere observationer, end vi havde troet, siger Magnus Wahlberg, der er daglig leder af Marinebiologisk Forskningscenter på Syddansk Universitet til DR.


 

Den nye app er nem at bruge, da du blot skal angive, hvor mange marsvin du ser, når du ser dem. I den nye app er der også et kort, så du kan se, hvor andre har spottet marsvin og hvor mange.
 
'Fyn finder marsvin' er et forprojekt til et landsdækkende citizen science-projekt, der finder sted i 2020. Forprojektet løber henover foråret og sommeren. Der afholdes borgermøder, hvor du har mulighed for at høre mere om projektet. Næste møde er torsdag d. 2. maj på Kulturøen i Middelfart.

Arkitektgruppens planer om Tigergården står stadig i uvished

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 1.661 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 11:25.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emma Margrethe Bork

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.