Besparelser på gymnasier påvirker eleverne

En ny undersøgelse foretaget af Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) viser, at 31% af landets gymnasielærere ikke længere føler, at de kan stå inde for den undervisning, de leverer til eleverne. Dette er som følge af de nedskæringer, der skal foretages på gymnasieområdet.

Af Emilie Christiansen
Udgivet 30/04/19 11:26 og senest opdateret 30/04/19 13:28

       

En ud af tre lærere på landets gymnasier føler ikke, at de kan stå inde for den undervisning de leverer til eleverne. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Gymnasieskolernes Lærerforening (GL).

Undersøgelsen af lavet i forlængelse af de besparelser, der er blevet foretaget på gymnasieområdet. Fra 2016 til 2019 er der blevet sparet 1,7 milliarder kroner på skolerne.

Besparelserne på gymnasieområdet påvirker, ifølge lærerne, også eleverne.

84% af lærerne i undersøgelsen vurderer, at eleverne kan mærke besparelserne.

Besparelserne på området har desuden ført til, at flere lærere er blevet fyret. Det har betydet, at der er færre lærere på gymnasierne end for fire år siden. Konsekvenserne ved dette kan ses ved, at de lærere, der er tilbage, oplever et stigende arbejdspres i takt med, at de får flere hold.

I undersøgelsen fremgår det også, at en stor del af lærerne ikke synes, at de kan give eleverne den nødvendige feedback på skriftlige opgaver.

Regeringen ønsker at fortsætte besparelserne frem til 2021.  

Hashsalg på Svendborg Havn går ud over byens skatere

Gymnasieelev: ”Jeg har oplevet, at en lærer begyndte at græde midt i timen”

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 1.341 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 13:28.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emilie Christiansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Multimedie20   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.