Klimarådet: Danmark har brug for flere veganere

Danskerne skal ændre deres vaner, hvis vi vil have et neutralt CO2-regnskab i 2050. Dette ligger fast i en ny rapport fra Klimarådet.

Af Lasse Skyum Rasmussen
Udgivet 30/04/19 11:44 og senest opdateret 30/04/19 12:18

       

Ifølge rådet, skal danskerne indtage færre animalske produkter, så som kød, mælk og æg. Hvilket kan betyde, at Danmark har brug for flere veganere.

I rapporten, står det klart, at danskerne skal ændre deres levevaner, hvis Danmark skal være klimaneutralt i 2050.

- Det er urealistisk at tro, at vi ikke på en eller anden måde kommer til at ændre adfærd, siger Peter Møllgaard, som er formand for Klimarådet til Ritzau.

Ifølge en undersøgelse fra Coop Analyse er det ca. 1,8 procent af danskerne, som er vegetarer. Imens det er usikkert om, hvor mange, der lever vegansk.

Klimarådet er et uafhængigt ekspertorgan, som rådgiver om, hvad samfundet kan gøre for at mindske CO2-udledning.

Regeringen giver 100 millioner til hurtigere internet i yderområder

Mand anholdt efter knivstikkeri i Esbjerg

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 868 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 12:18.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Lasse Skyum Rasmussen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.