Folketingskandidat for første gang: »Fucker jeg op til debat, ødelægger jeg det for alle«

Anne Skau Styrishave er 22 år, studerer statskundskab på Syddansk Universitet i Odense og stiller op til Folketingsvalget for Radikale Venstre. I sin politik fokuserer hun blandt andet på unge, fordi hun synes det er vigtigt, at unge vælgere har nogen at spejle sig i.

Af Aida Jahic
Udgivet 30/04/19 11:58 og senest opdateret 09/04/20 15:52

       

Anne sidder i en gul sommerkjole med blomstret print. Håret er stort ligesom smilet på hendes læber. Denne unge og sprudlende kvinde er en af dem, som stiller op til det længeventede Folketingsvalg for Fyns Storkreds. Det er første gang, at Anne stiller op til Folketingsvalg, men dette ser ikke ud til at skræmme hende.

»Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at det er skræmmende. Men det kan godt være lidt et pres nogle gange,« fortæller hun.

Presset er ikke det eneste, der kan trykke Anne. Hun kan godt føle, at hun ikke bliver taget lige så alvorligt, som hendes ældre politiske fæller.

»Nogle gange er der nogen mennesker, der ikke tager mig alvorligt, fordi jeg er ung. Det kan jeg godt synes er frustrerende. Man kan godt have en oplevelse af, at der er nogen mennesker man taler med, hvor de mennesker ville have taget det lidt mere seriøst, hvis man havde været 10 år ældre.«

Anne Skau Styrishave


Dog tager Anne valgkampen med stiv arm. I 2017 stillede hun op til Kommunalvalget, så det er ikke første gang, at hun forbereder sig til valg. Hun blev ikke valgt ind, men blev 1. suppleant til Odense Byråd for Radikale Venstre. Det vil sige, at hun er stedfortræder.

»Jeg har lidt rutine fra Kommunalvalget. Det er rigtig rart, at jeg har prøvet mange af tingene før.«

En af de bekymringer Anne ikke har, er hendes unge alder. For hende er det vigtigt, at unge vælgere har en politiker at spejle sig i. Hun ønsker at skabe debat, når hun besøger forskellige ungdomsuddannelser.

»Det er vigtigt, at man som ung kandidat også gør noget for at få unge mennesker til at interessere sig for politik. Jeg synes ikke, unge skal have en oplevelse af, at det er mig, som taler til dem. De fedeste arrangementer er dem, hvor eleverne får meget taletid.«

Derudover mener hun, at unge ikke får nok plads i den offentlige debat. Derfor opfordrer hun unge til selv at tage ordet.

»Det er vigtigt, at unge tager ordet. Der er rigtig mange ældre mennesker i politik, som måske ikke er opmærksomme på, hvad unge synes er vigtigt. Der bliver ikke altid gjort plads i den offentlige debat til unge mennesker, så unge skal være rigtig gode til at tage den plads.«

Afslutningsvis fortæller Anne, hvad hun gør med sin uddannelse, hvis hun bliver valgt ind. Hun bryder ud i en let latter og siger:

»Det ved jeg ikke.«

Foto: Aida Jahic

 

Voxpop: Ved de unge, hvad de vil stemme til det kommende Folketingsvalg?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 2.683 tegn. Historien blev sidst gemt den 09/04/20 15:52.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Aida Jahic

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.