Pilotstrejke hos SAS: Aflyser 504 nye flyafgange onsdag

Konflikten mellem SAS og deres piloter vil ingen ende tage, og der er stadig ingen tegn på, at stridighederne vil blive løst. Pilotstrejken hos SAS forventes at ramme 47.000 passagerer

Af August Sandberg
Udgivet 30/04/19 12:13 og senest opdateret 30/04/19 13:07

       

SAS aflyser 504 afgange onsdag som følge af pilotstrejken. Strejken kommer til at påvirke ca. 47.600 passagerer, oplyser SAS i en pressemeddelelse tirsdag middag. 

 

- Jeg er dybt urolig over, at pilotstrejken ikke er blevet løst og at det bliver ved med at påvirke vores kunder, fortæller SAS’ topchef Rickard Gustafson i pressemeddelelsen.

 

Strejken har stået på siden fredag morgen, da SAS-piloterne i Danmark, Sverige og Norge ikke kunne blive enige med ledelsen om nye overenskomster. 

 

Parterne har endnu ikke startet nye forhandlinger. 

 

Uenighed om løn og arbejdstider

Striden handler om piloternes løn og arbejdstid. Piloterne ønsker bl.a. et større overblik over, hvornår de skal arbejde og en større løn.

 

Med onsdagens nye aflysninger, er der siden fredag blevet aflyst mere end 3300 flyrejser.

 

SAS oplyser, at rejsende med billet frem til 5. maj har mulighed for at omlægge deres billet eller få pengene tilbage. Desuden opfordrer selskabet kunderne til at tjekke SAS' hjemmeside.

Kl 12 hyler de: Derfor tester vi sirener i dag

Danske ældre er de mest digitale i EU

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 1.251 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 13:07.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: August Sandberg

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.