Neveha og Navina er trætte af sporarbejdet: ‘Vi skal tjekke Rejseplanen hver aften’

Til daglig pendler Neveha Bavananthan og Navina Uthayakumaran fra Nyborg til Odense. Strækningen er hårdt ramt af udfordringer. Sporarbejdet ved Ringsted er gået i sin fjerde fase, og det kan de to piger i den grad mærke.

Af Emil Plovgaard
Udgivet 30/04/19 13:27 og senest opdateret 30/04/19 15:04

       

af: Emil Plovgaard

Intensivt sporarbejde på skinnerne og omfattende arbejde på Odenses vejnet er sjældent en god cocktail for en pendlers hverdag.

I forvejen kan det være svært at holde styr på afgangstider, men det er nu blevet endnu mere besværligt.

For de to 19-årige piger fra Nyborg, Neveha Bavananthan og Navina Uthayakumaran, der studerer på Syddansk Universitet, er det nyligt igangsatte fase 4-arbejde på skinnerne ved Ringsted med til at forøge rejsetiden og giver hovedbrud i en i forvejen presset hverdag.

“I fase 1 og 2, betød sporarbejdet ikke det store for os, da vi havde eksamensperiode og læseferie. Men her i fase 3 og 4 har vi virkelig kunnet mærke det,” siger Navina Uthayakumaran til C Fyn.

I hverdagen betyder generne, at Neveha og Navina skal op en halv time tidligere. Og når de så skal hjem igen, iler de to studerende afsted. Hvis ikke de når det første tog, skal de nemlig vente 50 minutter på næste afgang, der foregår via bus til Nyborg.

Fase 4 fik sin spæde start den 24. april. Og de mange faser er ikke med til at gøre livet som pendler nemmere.

“Det ville være nemmere, hvis det bare var én lang fase,” uddyber Neveha Bavananthan.

‘Vi skal tjekke Rejseplanen hver aften’

De mange ændringer betyder, at de to piger skal være særligt opmærksomme, før de hopper ombord på toget.

Sporarbejdet ved Ringsted går ud over pigernes uddannelse.

“Vi skal tjekke Rejseplanen hver aften, fordi afgangstiderne hele tiden ændres. Vi står opfør klokken seks, for hvis vi ikke er med toget 6.51, kommer vi for sent til forelæsningerne,” fortæller de to piger samstemmende.

Der er dog heldigvis bedre udsigter i vente for de to folkesundhedsvidenskab-studerende. DSB skriver på selskabets hjemmeside, at fase 4 forventes afsluttet den 12. juni.

Vi har forsøgt at få kontakt til Henrik Toft Jensen, som forsker i mobilitet på Roskilde Universitetscenter samt FlixBus’ presseafdeling, men ingen er endnu vendt tilbage på vores henvendelser.

Steffen fra Dyrup: 'Jeg vil være lidt trist over at skulle genhuses'

OB-anfører: Håber på mange mennesker på stadion på søndag

To fynske kommuner kæmper for klimaet i nyt projekt

Mette F. i Kongens Have: Vi skal fortælle tre ting til ungdommen

Store Hyledag: Sådan fungerer sirene-testen

24-årig elektriker: Der er behov for en fleksibel folkepension

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 2.271 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 15:04.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emil Plovgaard

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.