Fynsk folketingskandidat er uenig med Alternativets lovforslag

Alternativets lovforslag indebærer, at personer som har boet i Danmark i fire år, men som ikke har statsborgerskab, får lov til at stemme til folketingsvalg. Det synes Alexander Grandt Petersen, folketingskandidat fra Socialdemokratiet i Odense, er en dårlig idé.

Af Anaita Ali
Udgivet 30/04/19 14:25 og senest opdateret 30/04/19 15:13

       

Flere venter spændte på at sætte et kryds ved det kommende folketingsvalg, men for personer uden statsborgerskab så har de endnu ikke lov til at sætte deres kryds. Det er i alt 5.707 unge mellem 18-25 år på Fyn ud af i alt 29.192, som ikke har nogen indflydelse på valgkampen. Det vil Alternativet gerne lave om på.
 
Lovforslaget får flere partier inklusive Socialdemokratiet til at ryste hoveder, da de mener, at statsborgerskab er et krav for at kunne for lov til at stemme.
 
–    For at have mulighed for at stemme til folketingsvalg, så skal man have dansk statsborgerskab. Det synes jeg er rimeligt nok, at det er danske statsborgere som har den demokratiske magt i Danmark, siger Alexander Grandt Petersen fra Socialdemokratiet.
 
Alternativets lovforslag vil gøre det muligt for mange at stemme til det kommende folketingsvalg. Sikander Siddique udtaler, at man vil kunne engagere flere til at tage en aktiv del i samfundet, hvis de får lov til at bestemme samfundets gang.
 
–    Vi tror på, at hvis vi inddrager disse personer i vores samfund, så giver man dem et medejerskab og dermed gør dem til en aktiv del af samfundet. Det er også en måde, hvorpå vi kan nedbryde vores såkaldte parallelsamfund.”
 
Alexander Grandt Petersen mener derimod, at hvis man vil have nogen form for indflydelse i samfundet, så er det et krav at have dansk statsborgerskab. Det er dermed også ligegyldigt, hvis man er født eller har boet og arbejdet i Danmark i en årrække.
 
På landsplan er det 434.000 personer i alt, som står uden for indflydelse. Det varierer i hver kommune, hvis der er et større antal af personer uden statsborgerskab bosiddende i kommunen. I Ishøj er det 23%, som ikke kan stemme og dermed hver 4. person.
 
 

Medierne skyld i danskernes frygt for terror

5.707 unge fynboere kan ikke stemme til folketingvalg

Hongyun Piao vil bidrage til demokratiet

Alternativet: Stemmeret til udenlandske statsborgere bosiddende i Danmark i mere end 4 år

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 2.051 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 15:13.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anaita Ali

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.