Trods succes: Netto på fyn dropper pant på plastikposer

Netto butikkerne på Fyn har siden 22 marts 2018 været en del af et testforsøg fra Salling Group og WWF

Af Stefan Bom Sørensen
Udgivet 30/04/19 14:34 og senest opdateret 30/04/19 19:15

       

Formålet med forsøget har været at reducere mængden af plastik i dagligdagen.

Forsøget har ifølge butikschef Allan Abrahamsen fra Odense oplevet en positiv opbakning fra de handlende.

-       Der har været stor opbakning fra kunderne til det, og at de rent faktisk kommer retur med poserne.

Resultaterne har vist, at salget af plastikposer er faldet i testperioden. Netto selv meddeler at salget af plastikposer på Fyn er faldet med 11 % og samtidig stiger antallet af poser der bliver pantet dag for dag.

-Vores kunder har taget rigtig godt imod initiativet, som åbenlyst har medvirket til, at kunderne genbruger mere og returnerer flere poser. At vi på fire måneder har fået næsten 10 procent til at komme retur med deres poser, viser at konceptet kan fungere, men det skal styrkes, udtaler Michael Løve, Direktør i Netto International, i en pressemeddelelse.

Til trods for de positive udtalelser har Netto valgt at droppe projektet om pant på indkøbsposerne. Forklaringen på dette er, at det ikke er lykkedes Netto at finde en effektiv måde at håndtere de poser der kommer retur.

Allan Abrahamsen har i sin butik også oplevet nogle udfordringer med håndteringen af de poser der kommer retur

-       Der har været nogle udfordringer for personalet med håndteringen. Vi har jo ikke haft en maskine man kunne putte dem i. Så det har været dem oppe i kassen der har taget dem retur, og så puttet dem ned i en pose deroppe. Det har skabt en del udfordringer blandt andet i forhold til hygiejne.

Stopper salg af små plastikposer

 

Netto har i forbindelse med tilbagetrækningen af pant på plastikposerne trukket de små indkøbsposer tilbage, således så de ikke forhandles mere.

Dette tiltag bliver mødt af positive holdninger fra kunderne.

-       Jeg synes det er godt. Så kan man spare lidt på miljøet, siger San Flindt, da Apropos møder ham på indkøbsturen.

Louise Hasseldal er ligeledes positivt stemt overfor det nye tiltag

-       Jeg synes, at det er en god ide.

At Netto stopper salget af de små plastikposer glæder generalsekretær i Verdensnaturfonden WWF, Bo Øksnebjerg.

-       Vi er glade for, at Netto nu dropper de små poser, som ofte ender i naturen, udtaler han i en pressemeddelelse.

Den lille plastikpose bliver erstattet af en ny og større plastikpose, som er lavet af 80% genanvendelig plast, og et nyt indkøbsnet af 90% genbrugsplast.

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 2.524 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 19:15.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Stefan Bom Sørensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.