Unge: Vi bliver ved med at ryge i Munke Mose

Et forslag fra Chefgruppen for Sundhed kan betyde, at man i fremtiden ikke længere må ryge på offentlige matrikler i Odense. Der skal dog andre metoder i brug for at ændre på rygenormen, hvis man spørger de unge.

Af Sille Jasper
Udgivet 30/04/19 14:26 og senest opdateret 01/05/19 11:06

       

Som et tiltag i visionen om at blive Danmarks første røgfrie kommune i 2030, har Chefgruppen for sundhed foreslået Odense Kommune at gøre en række offentlige matrikler røgfrie pr. 1. november 2019. Et af disse steder er Munke Mose, hvor unge valfarter til for at hænge ud og spille ølbowling, så snart vejret egner sig til det.

Og særligt de unge er målgruppen for Røgfrit Odense.  

- Vi ved, at mange rygere er begyndt at ryge i ungdomsårene. Jo tidligere man begynder at ryge, jo større er risikoen for, at man bliver afhængig, og jo sværere er det at stoppe igen. Derfor er børn og unge i Odense en vigtig målgruppe for at indfri visionen, skriver de på deres hjemmeside.

 

Trodser forbud

En rundspørge på Syddansk Universitet i Odense viser dog, at der skal andre metoder i brug, hvis man skal ændre på de unges rygevaner. Ud af 50 adspurgte rygere vil 44 af dem blive ved med at ryge i Munke Mose trods et skilt med teksten ”rygning forbudt”. For 20-årige Emil Wang Nielsen vil det være en stigning i prisen, der vil være afgørende for at få ham til at kvitte smøgerne.

- Det ville være den største faktor for at få mig til at stoppe med at ryge. Sæt prisen op, et skilt rykker ikke, siger han. Og 22-årige Mads Lund stemmer i.

- En betydelig stigning i pris er det, der skal til. Jeg rejser en del i England, og der koster en pakke cigaretter næsten 100kr. Det resulterer i, at jeg ryger betydeligt mindre.

Forslaget om røgfrie områder skal afgøres i Odense Byråd, men Odense Kommune vil i første omgang ikke få mulighed for at håndhæve forbuddet.

Odense sætter ind mod unge rygere

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 1.817 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/05/19 11:06.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Sille Jasper

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.