Naboer trætte af rygere fra Nyborg Gymnasium: Her er løsningen

Efter Nyborg Gymnasium har indført rygeforbud i skoletiden, har nabolaget til skolen flydt med cigaretskodder

Af Peter Krogh Frausing
Udgivet 30/04/19 14:55 og senest opdateret 30/04/19 15:54

       

Rygeforbudet på Nyborg Gymnasium er en god ide på papiret. I virkeligheden sender man dog bare rygerne over i naboernes carporte, haver og parkeringspladser, lyder det fra Nabo Bitte Hansen til Nyborg Gymnasium.

Især beboerne på Lunavej i Nyborg, hvor Bitte Hansen bor, udsat for de unge rygere, der fordriver deres pauser i carporte, og efterlader skrald og cigaretskodder. Flere beboere på vejen har forsøgt at gardere sig med skilte, maling på asfalten og venlige henstillinger - men det virker bare ikke må de konstatere.

"Så længe rygerne drives væk fra gymnasiet, vil de ende i min baghave" lyder det fra Bitte Hansen.

Hun er en af de naboer der er hårdest udsat, og bruger ifølge eget udsagn, lang tid på at rydde op efter eleverne. Det hun er mest træt af er dog, at hun skal gå og være "bussemand" overfor eleverne:

"Nogle er forstående når jeg beder dem om at finde et andet sted og ryge, men nogle er rigtig flabede, og det er ubehageligt"

Billede: Sådan ser jorden ud i Bittes carport

Bitte har løsningen

Bitte mener ikke at rygeforbudet på gymnasiet har haft nogen effekt: 

"Før sommer havde vi ikke problemer i samme omfang med skrald og flabede elever. Eleverne står bare her og ryger nu, og ikke på gymnasiet. Det er jeg rigtig træt af"

Løsningen ifølge Bitte er, at flytte rygeområdet tilbage på gymnasiet. Her skal man i stedet intensivere anti-ryge kampagner og opruste tilbud for de elever som ønsker at stoppe med at ryge.

"Jeg syntes det var rigtig fint da de havde et rygeområde på gymnasiet. Der stod de også gemt væk, og var ikke til gene for andre. Her havde gymnasiet også mulighed for dialog med rygerne"

Hvis gymnasiet reetablerer deres rygeområde, mener Bitte at naboerne igen få et bedre forhold til skolen, og at det til gengæld bliver i elevernes tempo, og med elevernes egen fri vilje at de stopper med at ryge.

Nyborg-rektor: Vi prøver så godt vi kan

Røgfri skoletid på Nyborg Gymnasium virker ikke

Landets ungdomsuddannelser satser massivt på rygeforbud – men virker det?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 2.031 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 15:54.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Peter Krogh Frausing

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.