Hongyun Piao vil bidrage til demokratiet

Fynske Hongyun Piao er glad for Alternativets forslag, som indebærer, at personer som har boet i Danmark i mere end fire år har ret til at stemme til folketingsvalg.

Af Anaita Ali
Udgivet 30/04/19 15:32 og senest opdateret 01/05/19 11:05

       

Hongyun Piao er 24 år og oprindeligt fra Kina, men har boet i Danmark i tre år. Hun har ikke statsborgerskab og derfor ingen stemme til det kommende folketingsvalg. Men hvis Alternativets lovforslag træder i kraft, så kan hun måske have en vis indflydelse på det samfund, som hun bor i. Hun vil dog ikke have dansk statsborgerskab, da hun så kan miste sit kinesiske statsborgerskab.
 
–    Men jeg vil gerne være med til at træffe beslutninger i Danmark, fordi jeg bor her til daglig.
 
Alternativets lovforslag vil gøre det muligt for de 5707 unge mellem 18-25 år på Fyn at stemme til folketingsvalget, og det vil gøre det muligt for studerende som Hongyun Piao at sætte sit kryds til valget.
 
Hongyun studerer kommunikation på Syddansk Universitet i Odense, og har arbejdet i alle sine tre år i landet. Hun håber på at stemme på et parti, som vil se mere positivt på udveklingsstuderende og især kinesiske studerende som hende selv. Hun håber ikke, at det bliver sværere at få visum i landet, hvilket også vil skabe forhindringer for hende, som lever af sit visum i Danmark.
 
–    Jeg håber, at den nye regering vil være mere åben overfor udenlandske studerende, og derfor vil jeg gerne give min stemme til et fornuftigt parti i Danmark.
 
Hun er enig i at, hvis man har boet i Danmark og taget en aktiv del i samfundet, så har man også en naturlig krav på at kunne få sin stemme hørt i samfundet.
 
Der er dog flere partier, som er uenige med dette lovforslag, da de ser at statsborgerskab er et krav for at kunne have en indflydelse i samfundet. Blandt dem er socialdemokratiske Alexander Grandt Petersen, som ikke ser lovforslaget som en realitet.
 
–    Det er kun rimeligt, at det er danske statsborgere, som har magten i Danmark.
 
Hongyun håber at blive i Danmark i flere år endnu, hvis hun finder et godt job og derfor ser hun lovforslaget, som en god idé for, at hun kan beholde sit kinesiske statsborgerskab og samtidigt bidrage til det danske samfund.

Medierne skyld i danskernes frygt for terror

5.707 unge fynboere kan ikke stemme til folketingvalg

Fynsk folketingskandidat er uenig med Alternativets lovforslag

Alternativet: Stemmeret til udenlandske statsborgere bosiddende i Danmark i mere end 4 år

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 2.179 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/05/19 11:05.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anaita Ali

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.