Gymnasieelev: ”Jeg har oplevet, at en lærer begyndte at græde midt i timen”

På Tornbjerg Gymnasium har der, som følge af besparelserne på gymnasieområdet, været flere fyringsrunder blandt gymnasiets lærere. Dette påvirker de elever, der går på gymnasiet. Den 18-årige gymnasieelev Sofie Wallentin oplever til hverdag konsekvenserne ved, at lærerne er blevet mere pressede.

Af Emilie Christiansen
Udgivet 30/04/19 15:55 og senest opdateret 30/04/19 21:35

       

På Tornbjerg Gymnasium har eleverne oplevet, at flere lærere er blevet fyret på grund af besparelserne på gymnasieområdet. Det er gået ud over de elever, der går på gymnasiet. En af de elever, der har oplevet konsekvenserne ved fyringsrunderne, er den 18-årige gymnasieelev Sofie Wallentin.

- Tre af mine lærere er gået under med stress. Én af dem har valgt at sige op, og de to andre arbejder på deltid, fortæller hun.

Sofie Wallentin går til daglig i 3.G på Tornbjerg Gymnasium. I den tid hun har gået på gymnasiet, har hun oplevet to fyringsrunder.

- Vi havde en fyringsrunde i sidste uge. Her kunne man godt mærke på lærerne, at de lige skulle sige: ”Vi har fyringsrunde, og det er derfor, vi er lidt ude af den.” Der var også en af dem, der begyndte at græde midt i timen.

Til daglig oplever Sofie Wallentin, at lærerne ikke længere har tid til at forberede en grundig undervisning, fordi den enkelte lærer har ansvaret for flere klasser end tidligere.

- Jeg kan mærke på undervisningen, at den er lidt mindre forberedt, og der er mindre struktur i undervisningen. Lærerne spørger oftere os, hvad vi skal lave, og så bliver det en lidt mere løs opbygning.

Også når det kommer til feedback kan Sofie Wallentin mærke, at der ikke længere er de samme ressourcer til at give den feedback, der er brug for.

- Min ene lærer har altid givet meget grundig feedback. Hun går altid ind og kigger på hver eneste detalje i ens aflevering. Men nu har hun fået at vide af ledelsen, at hun skal gøre det hurtigere, fordi der ikke længere er tid til at bruge så lang tid på hver enkelt aflevering.

Ifølge Sofie Wallentin er den eneste løsning på problemerne at stoppe besparelserne og give lærerne noget mere pusterum.

 

Hashsalg på Svendborg Havn går ud over byens skatere

Besparelser på gymnasier påvirker eleverne

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 2.088 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 21:35.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emilie Christiansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Multimedie20   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.