Nyborg-rektor: Vi prøver så godt vi kan

Rektor på Nyborg Gymnasium; Henrik Vestergaard Stokholm fortæller at skolen er langt fra at være i mål med røgfri skoletid.

Af Peter Krogh Frausing
Udgivet 30/04/19 16:07

       

Bjour kunne tidligere i dag fortælle, at den røgfri skoletid på Nyborg Gymnasium ikke virker efter hensigten. En større mængde elever søger udenfor skolens område for at ryge i pauserne - noget gymnasiet ellers troede de havde fået bugt med.

"Før foråret kom var der meget meget få rygere i området når vi patjulerede" Fortæller Henrik Stokholm. Han er overrasket over at problemet er vendt tilbage: "Vi kan ikke styre 1150 menneskers adfærd i alle pauser og jeres tal overrasker mig"

"Vi har stadig røgfri skoletid på NG og vi prøver at håndhæve så godt vi kan"

Henrik Vestergaard Stokholm, Rektor på Nyborg Gymnasium

Henrik ligger dog ikke skjul på at han er stolt over den fremgang projektet trods alt har bidraget med, for at gøre skolen røgfri igen. Gymnasiets egne tal viser en tilbagegang i antallet af elever der ryger:

"Sidste år havde vi i snit 70 mennesker stående i alle pauser på skolen. Nu har vi 0. Samtidig ved vi, at elever har valgt rygestopkurser med succes. Kommunens sundhedsafdeling ved, hvor mange der er tale om. Vi har ingen tal endnu, men afventer kommunens sundhedsprofilundersøgelse." 

Det til trods registrerede Bjour i dag rygere med tilknytning til gymnasiet, i nabolaget omkring Nyborg Gymnasium. Antallet af rygere var dog noget lavere end 70, og dermed må man konkludere at tiltaget har haft nogen effekt.

"Der vil altid være rygere derude uanset hvad vi gør. Men forbuddets mål er, at nedbringe antallet af unge mennesker der ryger cigaretter i skoletiden. Det har virket. Derfor laver vi selvfølgeligt ikke igen rygeområder m.m., som vi fjernede sidste år.

Vi har selv været i dialog med naboerne, og har beklaget de gener og sat vores Serviceafdeling til at rydde op."

Fortæller rektoren, og afviser dermed Bitte Hansen, der er nabo til gymnasiets idé om at genåbne rygeområdet, for at inddæmme eleverne.

Naboer trætte af rygere fra Nyborg Gymnasium: Her er løsningen

Røgfri skoletid på Nyborg Gymnasium virker ikke

Landets ungdomsuddannelser satser massivt på rygeforbud – men virker det?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 2.011 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 16:07.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Peter Krogh Frausing

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.