Banedanmark om sporarbejde: ‘Vi gør det for at sikre fremtiden’

Sporarbejdet på skinnerne omkring Ringsted gik ind i fase 4 den 24. april i år. Banedanmark melder, at det nuværende arbejde er en fremtidssikring.

Af Emil Plovgaard
Udgivet 30/04/19 16:25 og senest opdateret 30/04/19 16:26

       

Hvis du af og til benytter dig af DSB-togene fra Sjælland til Fyn, har du formentlig bemærket, at rejsetiden tager lidt længere end vanligt, og at der ikke er lige så mange sæder at vælge imellem.

Den 24. april gik sporarbejdet omkring Ringsted ind i sin fjerde fase. Og det betyder store gener for de mange pendlere, der enten rejser til eller fra smørhullet i midten.

“Vi er i tæt samarbejde med både DSB, og de firmaer, der kører godstog,” oplyser Banedanmarks pressemedarbejder, Søren-Peter Fiirgaard til C Fyn.

Endvidere oplyser Banedanmark, at man hele tiden forsøger at tilpasse situationen, så der er færrest mulige belastninger for de rejsende.

“Sådan teknisk set, har vi opsat et redundantkabel, så vi kan køre videre, selv hvis der går noget galt. Derudover er vores relæer meget følsomme, så i øjeblikket er der ingen vedligehold af dem,” uddyber Søren-Peter Fiirgaard.

Fokus er først og fremmest er på passagererne, oplyser Banedanmark. Derfor kørte der blandt andet ikke godstog i dagtimerne før påskeferien.

“Arbejdet er bydende nødvendigt, hvis togene fortsat skal køre stabilt i fremtiden,” fortæller Søren-Peter Fiirgaard videre.

Næste år vil der også opstå komplikationer for de mange rejsende. Søren-Peter Fiirgaard kan nemlig oplyse, at der er planlagt sporarbejde på skinnerne omkring Slagelse.

Steffen fra Dyrup: 'Jeg vil være lidt trist over at skulle genhuses'

OB-anfører: Håber på mange mennesker på stadion på søndag

To fynske kommuner kæmper for klimaet i nyt projekt

Mette F. i Kongens Have: Vi skal fortælle tre ting til ungdommen

Store Hyledag: Sådan fungerer sirene-testen

24-årig elektriker: Der er behov for en fleksibel folkepension

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 1.533 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 16:26.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emil Plovgaard

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.