Regeringen giver 100 millioner til hurtigere internet i yderområder

Bredbåndspuljen åbner for ansøgninger i 2019. Puljen skal hjælpe områder i landet med langsomt bredbånd.

Af Lasse Skyum Rasmussen
Udgivet 30/04/19 16:49 og senest opdateret 30/04/19 17:04

       

Lider du under langsomt internet? Så frygt ej. Nu er der nemlig åbnet for ansøgning til bredbåndpuljen. En pulje, som har til formål at give alle danskere mulighed for hurtigere internet.

En stor del af befolkningen i Region Syddanmark har mulighed for at søge om penge fra puljen.

For at ansøge om penge fra puljen, skal man slå sig sammen i et bredbåndsprojekt med andre i sit lokalområde.

Pengene er først og fremmest målrettet landdistrikter og tyndt befolkede områder. Hvor adresser, som ligger i bykommuner, ikke har mulighed for at få del i posen med penge.

Der er stadig danskere, der ikke er kommet med på den digitale motorvej.

Derfor opfordrer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) til, at alle med ”ondt i internettet” undersøger, om de kan søge tilskud til et lokalt bredbåndsprojekt. Står der i pressemeddelelsen fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

På bredbaandspulje.ens.dk kan du se, om du har mulighed for at få hurtigere internet.

Der er åbnet for ansøgninger i dag.

Foto: Colourbox

Mand anholdt efter knivstikkeri i Esbjerg

Klimarådet: Danmark har brug for flere veganere

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 1.227 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 17:04.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Lasse Skyum Rasmussen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.