Voxpop: Ved de unge, hvad de vil stemme til det kommende Folketingsvalg?

Når de unge skal afgive deres stemme til det kommende Folketingsvalg, er det med forskellige baggrunde og interesser indenfor politik. Nogen er sikre på, hvilket parti får deres kryds, mens andre ikke har overvejet det endnu.

Af Aida Jahic
Udgivet 30/04/19 17:13 og senest opdateret 30/04/19 17:36

       


Freja Skov Rasmussen, 21 år:

-Jeg er ikke sikker på, hvilket parti jeg vil stemme på. Det kunne være Radikale Venstre, men er langt fra sikker. Jeg kan godt lide Radikale Venstres åbenhed og deres indvandrer og miljøpolitik.

-Det bliver spændende at se, hvad valgresultatet bliver. Jeg er dog skræmt over, at partier som Dansk Folkeparti og Stram Kurs træder frem og får flere og flere stemmer.


Peter Salita Brygger, 21 år:

-Nej, jeg ved ikke, hvilket parti jeg vil stemme på. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke har sat mig ind i det. Det er primært skolen, som har taget min tid. Men jeg regner stærkt med at sætte mig ind i politik til den tid. Jeg er også spændt på, hvad udfaldet bliver.

Bjarke Pagn, 18 år:

-Jeg er ikke sikker på, hvilket parti jeg kommer til at stemme på, men det skal være et parti eller en person, der er miljøbevidst. Så det bliver nok Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten eller Alternativet. Jeg synes miljø burde fylde mest i politik, og det har det ikke gjort hos den nuværende regering.

Madeleine Lauritsen, 21 år:

-Jeg regner med at stemme på Venstre. Jeg tog en test på TV2, og den sagde jeg var mest enig med Venstre. Jeg er højreorienteret, så det kom ikke som et chok. Da jeg var yngre, var jeg medlem af Liberal Alliance Ungdom, men jeg synes, de er blevet for skrappe. Derfor tror jeg, at Venstre er et godt parti at stemme på.

-Med hensyn til udfaldet af valget, så håber jeg ikke, at Dansk Folkeparti eller Stram Kurs vinder. Det har jeg en frygt for. Men ellers så tror jeg ikke, at der sker den store forskel for mig. Som studerende, der er den eneste forskel uddannelsesloftet, som den nuværende regering indførte.

Matilde Hansen, 22 år:

-Jeg ved ikke endnu, hvilket parti jeg vil stemme på. Men hvis jeg skulle stemme i morgen, ville det være Venstre.

-Hvad angår valgresultatet, så kan jeg ikke se, hvilken forskel der skulle ske. Som studerende, ville jeg ikke mærke nogen forskel. Jeg ønsker dog ikke, at Dansk Folkeparti eller Stram Kurs vinder.


Fotos: Colourbox og Aida Jahic

Folketingskandidat for første gang: »Fucker jeg op til debat, ødelægger jeg det for alle«

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 29/04/21.

Historien består af 2.343 tegn. Historien blev sidst gemt den 30/04/19 17:36.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Aida Jahic

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.