En undersøgelse fra Epinion lavet for DR viser i dag, at 41 procent af de danske forbrugere inden for det seneste år har haft en dårlig oplevelse med en telefonsælger.
Men hvad skyldes det?
Kunne det være fordi, at telefonsælgerne i den ene ende, føler sig presset på, hvor meget de skal sælge, når de sidder med telefonen i hånden?
Nej, svarer Line Sloth Thingholm, som har været fast telefonsælger de sidste 2 år hos Fyens Stiftstidende i Odense. Hun oplever et positivt arbejdsmiljø, hvor presset udelukkende kommer fra hende selv og ikke cheferne højere oppe.
- De typiske telemarketingsbureauer, hvor man er oppe og ringe på klokken - der ville jeg aldrig passe ind
Line Sloth Thingholm, telefonsælger ved Fyens Stiftstidende
Sådan siger Line Sloth Thingholm om, de andre bureauer, der benytter sig af telefonsælgere. Bureauer, hun ikke selv kan identificere sig med i kraft af, at de på Fyens Stiftstidende heller ikke benytter sig af eksempelvis en klokke, når et salg er gået igennem. Hun mener, at de på Fyens Stiftstidende har en helt anden mentalitet og fremgangsmåde til at nå kunden i den anden ende af røret.
- Det handler for mig om at skabe en kontakt mellem mig og kunden - Personen, der sidder i den anden ende af røret, har jo ingen idé om, hvordan jeg ser ud og hvem jeg er
Line Sloth Thingholm, telefonsælger ved Fyens Stiftstidende
Line Sloth Thingholm tilpasser dermed sine opkald til kunderne alt efter, hvilken type kunde hun har igennem.
5 procent på en rigtig dårlig dag
Og selvom undersøgelsen giver et indtryk af, at mange forbrugere har dårlige erfaringer med telefonsælgere, så har Line Sloth Thingholm den opfattelse, at det kun er 5 procent ud af alle opkald på en virkelig dårlig dag, der kan ende ud i en ærgerlig oplevelse for begge parter.
Hun genkender derfor ikke de høje tal hos telemarketingsafdelingen, hun sidder i ved Fyens Stiftstidende.