Kig op: Trussel fra oven kan udrydde et helt europæisk land

Meteornedslag er en trussel, der skal tages meget alvorligt, og det er derfor vigtigt, at vi udtænker internationale strategier, mener NASA.

Af Rebecca Jensen
Udgivet 01/05/19 11:03

       

- Vi ved, at dinosaurerne ikke havde et rumprogram. Det har vi, og vi bliver nødt til at bruge det, sagde NASA-chef Jim Bridenstine ved ”Planetary Defense” konferencen i mandags.

På konferencen fremhævede Bridenstine et meteornedslag over den russiske by Chelyabinsk i 2013, der rummede 30 gange stærkere energi end atombomben, der faldt over Hiroshima under 2. verdenskrig. 1500 mennesker kom til skade ved dette nedslag.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne fortælle jer, at begivenheder som disse er exceptionelt unikke, men det er de ikke. Disse begivenheder er ikke sjældne - de sker, fortalte Bridenstine.

Ifølge videnskabelige modelsystemer forventes det at nedslag, som det ved Chelyabinsk, sker med 60 års mellemrum.  

Konferencen startede mandag og forløber over fem dage. Eksperter fra hele verden samles til konferencen for at diskutere den nuværende viden om potentielt farlige meteorer, og hvordan vi beskytter os mod meteorer eller kometer med kurs mod jorden.

 

Foto: Colourbox

Odense-spiller: - Der kommer ild i øjnene

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien består af 1.195 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/05/19 11:03.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Rebecca Jensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.