Veganerpartiet kæmper stadig for vælgererklæringer på ærlig vis

På trods af 15.000 manglende vælgererklæringer har Veganerpartiet endnu ikke benyttet sig af smuthullet i lovgivningen

Af Emil Rützou
Udgivet 01/05/19 11:28 og senest opdateret 01/05/19 11:47

       

Veganerpartiet er en af mange græsrodsbevægelser, der bravt kæmper for de sidste vælgererklæringer. I øjeblikket mangler partiet i omegn af 15.000 vælgererklæringer, og med valget lige rundt om hjørnet er der lang vej igen. Partiet kunne muligvis have haft flere vælgererklæringer, hvis de havde gjort som Stram Kurs og Klaus Riskær Pedersen.

"Den indgangsport der skal værne om det danske demokrati, den er så hullet, og det viser sig, at det overhovedet ikke virker. Så jeg synes ministeren burde melde ud, hvorvidt det er fint for alle at benytte dette hul, ellers må Paludan og Riskær få frataget ders vælgererklæringer," siger Michael Monberg, medstifer af Veganerpartiet.

Det såkaldte smuthul handler om, at alle vælgere i realiteten skal have en betænkningstid på en uge, før der endegyldigt kan skrives under med NemID. Problemet er dog, at Partier som Stram Kurs og Klaus Riskær Pedersen begge viderestiller direkte til NemID-siden, og dermed udelader den ellers obligatoriske betænkningstid på syv dag. Dog har der hverken været sanktioner eller annullerede vælgererklæringer fra regeringens side. 

Veganerpartiet af en af de partier, der ikke har benyttet sig af smuthullet i lovginvingen modsat partier som Stram Kurs og Klaus Riskær Pedersen. 

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien består af 1.439 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/05/19 11:47.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emil Rützou

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.