Løkke: Forventer seniorførtidspensionsaftale i morgen

Statsministeren skriver i et svar til Socialdemokratiet på Twitter, at han regner med at kunne præsentere en ny aftale for seniorførtidspension i morgen torsdag.

Af Rasmus Mørck Lange
Udgivet 01/05/19 12:57 og senest opdateret 01/05/19 12:58

       

”Det skal de skam heller ikke. Der skulle gerne komme en god løsning i morgen. Hav en dejlig 1. maj.” Sådan skriver statsminister, Lars Løkke Rasmussen, på twitter i et svar til Socialdemokratiet, der beskylder statsministeren for at lade de nedslidte i stikken frem til 2040. Statsministeren udtalte til Berlingske søndag, at han gerne vil kigge på at justere pensionsalderen, men først fra 2040. Det faldt ikke i god jord hos Socialdemokratiet, der mener, at de nedslidte ikke kan vente til 2040 på en aftale.

Løkkes svar på Twitter kan tolkes som, at han forventer, at regeringen kan præsentere en aftale om forbedret førtidspension allerede torsdag. Her har regeringen indkaldt til forhandlinger om netop førtidspensionen, og det ser ud til, at statsministeren forventer, at forhandlingerne bærer frugt. Det bakkes op af Venstres politiske ordfører, Britt Bager.

- Vi vil gerne lave en aftale, der sikrer, at nedslidte kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Den skal baseres på en individuel vurdering af den enkeltes helbredstilstand, og processen skal være mere smidig, end den er i dag, siger Britt Bager til Ritzau.

Pensionsalderen har været et centralt tema i den politiske debat, siden Socialdemokratiet præsenterede et forslag om, at nedslidte skal kunne gå tidligere på pension.

Beredskabsstyrelsen ved ikke, hvilke borgere, der ikke kan høre sirenen

Historien bag Arbejdernes Kampdag

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien består af 1.512 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/05/19 12:58.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Rasmus Mørck Lange

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.