Mette Frederiksen: Tiden er til et grønt Danmark

Statsministerkandidaten havde det unge publikum i sigte med sin grønne klimapolitik til 1. maj-mødet i Kongens Have.

Af Matilda Lyager Hanscomb
Udgivet 01/05/19 16:04

       

Folketingsvalget skal afholdes inden d. 17 juni, og det kan mærkes i Kongens Have i dag. Statsministerkandidat Mette Frederikesen er mødt op for at tale til sine vælgere i anledningen af Arbejdernes Internationale Kampdag.
 
Rød er den dominerende farve i haven, der i dagens anledning er dækket op med telte og flagrende balloner. I pølseboden er køen lang, og øllene skvulper over i ølteltene til tonen af den traditionelle fanemarch, der fungerer som optakt til dagens taler.  
 
Klokken er 12.30, da Mette Frederiksen går på scenen klædt i en lyserød jakke, sorte habitbukser og brune skindsko. Der går ikke mange minutter før statsministerkandidaten tager fat i et emne, som i stigende grad bekymrer et stort antal danskere.
 
- Hvis vi får muligheden får at danne regering efter næste valg, så er tiden til et grønt Danmark, siger hun.  
 
Der løfter sig en tilsluttende støj fra haven, hvor antallet af tilskuere gør det svært at se den grønne have. Nogle af dem har en fadøl i hånden, andre har hjemmelavede skilte. ”Invester i fremtiden = invester i børnene”, står der blandt andet på et af dem.
 
- Tiden er måske til en grøn Tuborg, lyder det opfølgende fra statsministerkandidaten, der til gengæld får grinende feedback fra tilskuerne.
 
Mette Frederiksen fortsætter i samme tema.
 
- Tiden er til en klimalov med bindende mål, tiden er til mere fri dansk natur, tiden er til afgifter på plastik, tiden er til mere vedvarende energi og ikke en fodslæbende regering, der er mere sort end grøn.

Loyale støtter
Store dele af pladsen er dækket af unge fra Socialdemokratisk Ungdom (DSU), der er mødt op for at støtte dagens hovedperson. En af dem er 22-årige Emil Balling.
 
- Jeg synes, det er utroligt stort, at Mette Frederiksen, der har sådan et stramt program, stadig prioriterer at kigge forbi Odense, fordi det simpelthen er med til at give et skub til engagementet og gejsten hos alle dem, der deltager i dag.
 
Om Mette Frederiksens klimafokus siger han følgende
 
- Mit parti har fremlagt en skarp vision for, hvordan Danmark kan generobre den grønne førertrøje, og vise vejen ud af klimakrisen.
 
I eftermiddag tager statsministerkandidaten videre mod København, hvor hun slutter sin 1. maj af med en tale ved Fælledparken.

Fotoreportage: Ørbæk efter voldsomt skybrud

Fritidsarbejde betaler sig på længere sigt

Is skal forhindre for tidlige fødsler

Hashsalg på Svendborg Havn går ud over byens skatere

Det betaler sig at arbejde som ung

Er KOL forskellig fra demens og sklerose?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien består af 2.410 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/05/19 16:04.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Matilda Lyager Hanscomb

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.