Når leg bliver til ballade

Siden 2017 har FDF sat Go Play-standere op forskellige steder i landet. Men det kan snart være fortid.

Af Kasper Damgaard Kristensen
Udgivet 01/05/19 16:18 og senest opdateret 01/05/19 16:35

       

”Snup en leg” står der på standeren ved parken overfor Fredens Kirke i Skibhuskvarteret i Odense. Ifølge FDF er formålet, at man kan snuppe en leg, tage den med hjem, eller også kan man vælge at lege i området, hvor standerne befinder sig.

Ifølge lederen af FDF Odense 3. kreds, Amalie Pedersen, har der dog ikke været meget leg på menuen:

 - Vi har flere gange oplevet, at der var folk, som tog hele standeren op og smed den på jorden, og det kræver alligevel nogle kræfter, udtaler Amalie Pedersen og tilføjer.

 - Vi satte den så i, hvor folk efterfølgende havde smidt cigaretskodder og sten ned i hullet. Senere hen har folk så valgt at ødelægge det her plastik, som holder legene fast.

Initiativet skulle forsøge at skabe mere fokus på leg blandt børn i dagligdagen, og standerne blev sat op i september 2017. Prøveperioden varer indtil september 2019, hvor det efterfølgende er muligt at forlænge perioden.

Amalie Pedersen fortæller dog, at folk fortsat ødelægger Go Play-standerne:

- Vi har bestilt nogle nye, fordi sidst vi var hernede, manglede vi to. Men nu er det så otte, der er gået i stykker i stedet for, siger kredslederen.

En af beboerne i Skibhuskvarteret er 22-årige Louise, som kan nikke genkendende til problemet og forsøger at forklare, hvorfor folk vælger at ødelægge legene:

- Det er nemt lige at tage dem op og kaste rundt med dem. Jeg tror, alle kender lidt til legene i forvejen, så er det måske lidt sjovere at pille ved dem, fortæller Louise.

Louise mener, at det ville hjælpe en del, hvis man ikke kunne tage legene med sig, men i stedet var nødsaget til at udføre legene i parker eller lignende. Hun er meget ærgerlig over tendensen, da hun ser initiativet som et sjovt, hyggeligt og inspirerende indslag til børn i dagligdagen.

På baggrund af de mange tilfælde af hærværk tror Amalie Pedersen ikke, at perioden bliver forlænget efter september 2019.

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien består af 2.018 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/05/19 16:35.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Kasper Damgaard Kristensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Multimedie20   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.