Kongens Have: Så meget erhvervserfaring har dagens talere

FYN: 1. maj er traditionelt set Arbejdernes Internationale Kampdag, men ser man på programmet i Kongens Have i dag, er det tvivlsomt, hvor meget erhvervserfaring talerne kan prale med.

Af Matilda Lyager Hanscomb
Udgivet 01/05/19 16:36 og senest opdateret 02/05/19 15:42

       

Detektor har for nylig lavet en undersøgelse, der viser, at 30 af de politikere, der sidder i Folketinget i dag, ikke har nogen erhvervserfaring. To af dem er i dag i Kongens Have for at tale til Arbejdernes Internationale Kampdag.
 
Det drejer sig om Socialdemokratiets statsministerkandidat, Mette Frederiksen, og medlem af Folketinget for SF, Jacob Mark.
 
Spørger man gæsterne til dagens arrangement, er manglen på erhvervserfaring ikke et problem.


- Jeg synes, det er vigtigt, at alle kan få lov til at tale. Dem, der kommer og taler, har oftest nogle budskaber – erhvervserfaring eller ej. Det er vigtigt, at der er plads til alle, lyder det fra 25-årige Ronja Kjældgaard.
 
22-årige Emil Balling stemmer i.
 
- Det går jeg ikke synderligt meget op i. De er valgt på et demokratisk mandat, og hvis medlemmerne ikke går op i det, men i stedet vægter, at hun har et pragmatisk oveblik og er dygtig til at komme ud at besøge de forskellige forbund og se medlemmernes hverdag, så er jeg egentlig helt tryg.
 
Detektors undersøgelse afslører desuden, at Socialdemokratiet er de næst-dårligste i forhold til gennemsnitlig erhvervserfaring med 9,5 års gennemsnitlig erhvervserfaring. Til sammenligning ligger Dansk Folkeparti i top med 14,6 års gennemsnitlig erhvervserfaring.

Fotoreportage: Ørbæk efter voldsomt skybrud

Fritidsarbejde betaler sig på længere sigt

Is skal forhindre for tidlige fødsler

Hashsalg på Svendborg Havn går ud over byens skatere

Det betaler sig at arbejde som ung

Er KOL forskellig fra demens og sklerose?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien består af 1.519 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/05/19 15:42.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Matilda Lyager Hanscomb

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.