Få unge til kampdag i Kongens Have

Der var klart flest gråhårede tilstede, da Danmarks måske kommende statsminister talte til de mange fremmødte på arbejdernes internationale kampdag.

Af Anders Rytoft
Udgivet 01/05/19 18:20 og senest opdateret 21/04/20 10:47

       

Flere hundrede mennesker stod klar i Kongens Have, da socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, trådte ud af den kampklare røde bus. I høje hæle sneglede hun sig afsted mod talerstolen i et klistrende menneskebad af glade tilhængere og journalister, der alle ville have et ord med den glade partiformand.

Mange af talens budskaber omhandlede den unge generation, men paradoksalt nok stod der ikke mange unge klar til at modtage budskabet.

- Man kunne godt være lidt bange for, at kampdagen på sigt vil stoppe i Odense, for der er mange ældre sammenlignet med os unge. De fleste er jo over 40 år, så der går måske ikke lang tid, før billedet ser andeledes ud, siger Emil, der til dagligt arbejder som folkeskolelærer og som er mødt op for at støtte de røde partier.

Til spørgsmålet om det lave fremmøde af unge lægger Odenses borgmester bl.a. ansvaret over på arrangørerne af 1. Maj, da de ifølge ham er medansvarlige for at få de unge med til kampdagen.

- Der er mange tusinde, der kommer til byen hvert år, som skal finde nye traditioner og nye måder at være aktive i byen på, og der skal arrangørerne af 1. maj være i første march for at få fat i de unge, siger Peter Rahbæk Juel.

Mette Frederiksen undrede sig tilsyneladende ikke over manglen på unge, da hun kom ned fra talerstolen.

- Så vidt jeg kan se, er der jo mest af alt utroligt mange mennesker. Nogle er unge, og andre er ældre. Jeg ærgrer mig aldrig over dem, der ikke er her, siger hun, inden hun går videre til næste interview.

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien består af 1.687 tegn. Historien blev sidst gemt den 21/04/20 10:47.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anders Rytoft

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Multimedie20   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.