Spildevandsforurening ved strand får politiske konsevenser

DF kræver udskiftning af kloakrørene i Nyborg

Af Jeppe Møller Mortensen
Udgivet 01/05/19 18:57 og senest opdateret 01/05/19 20:15

       

Kloakrørerene i Nyborg Kommune skal udskiftes så hurtigt som overhovedet muligt. Det mener Nyborgs viceborgmester, og medlem af miljø og teknikudvalget, Carsten Kudsk (DF) efter, at spildevand fra 300-400 husstande nær stranden blev ledt ud i Storebælt.

-Det er vi nødt til at se på, siger Carsten Kudsk, som mener, at det ikke er i orden at spildevand ender i havet, og dermed forhindrer folk i at bade der.

Udskiftning haster ikke

Bo Thamdrup, der er professor i havbiologi, mener dog ikke at udslippet har særlig alvorlige konsekvenser for miljøet. Men han understreger, at hvis der kommer store mængder kloakvand ud i havet, vil det få store konsvenser for miljøet, da spildevand indeholder methan og lattergas, som i yderste konsevens kan være medvirkende til at der sker iltsvind og mere CO2 siver ud i attmosfæren.

Dog understreger Thamdrup, at Danmark ikke har det helt store problem, og at det ikke haster at få udskiftet kloakanlægget i hele landet.

Men Thamdrup er bekymret for at sygdomfremmende bakterier ryger med ud i havet med spildevandet, som konsvens af at fremtidige regnskyl ender i havet.

Samtidig smider mange mennesker og firmaer medicinske rester ud via kloakvandet.

- Havet har en fortyndingseffekt, men vi ved ikke hvilken effekt det får for havmiljøet, da der ikke er forsket særligt meget i ómrådet, siger Bo Thamdrup.

Kommunen betaler

Ifølge Carsten Kudsk er det kommunens ansvar at få udskiftet kolakrørene i kommunen. Derfor vil han tage sagen op ved Miljø og Teknikudvalgets næste møde.

Han mener, at det ikke er den enkeltes ansvar at udskifte kloakrørene, og mener, at kommunen skal betale for udskiftningen af kloakrørene, også selvom at det bliver med store omkostninger.

- Hvis man har råd til havnebyggeri og kulturprojekter, så burde der være penge til en udskiftning af kloakrørene, siger Carsten Kudsk.

Miljø og Teknikudvalget mødes for at drøfte sagen 13. Maj.

Foto: Jesper Thode Larsen

SOSU Syd er årets røgfrie uddannelse

Plastfabrik i Tinglev brændt ned

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 30/04/21.

Historien blev sidst gemt den 01/05/19 20:15.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jeppe Møller Mortensen

Bladet   //  Corona-puljen   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.