Kommentar: Derfor bliver valget (måske) udskrevet i dag

Af Stine Ploug Christiansen
Udgivet 02/05/19 09:41 og senest opdateret 02/05/19 12:19

       

Det kan efterhånden ikke være en hemmelighed for nogen, at der venter et folketingsvalg lige om hjørnet. Overalt bliver der konspireret om, hvornår Lars Løkke trykker på valgknappen og skyder den tre uger lange valgkamp i gang.
 
Her på BJour har vi fundet frem til et par indlysende årsager til, at Lars Løkke simpelthen ikke kan trække den længere:
 
Europaparlamentsvalget
Vi skal ikke kun koncentrere os om, hvem der skal være den kommende statsminister her i Danmark. Allerede den 26. maj skal vi beslutte, hvem der skal repræsentere danskerne i Europaparlamentet.
 
Ifølge tal fra Kommunernes Landsforening (indhentet for TV2), koster et folketingsvalg i omegnen af 110 millioner kroner. Penge, som går til administrationen af selve afstemningen. Derfor vil det økonomisk set give god mening at afholde europaparlamentsvalget og folketingsvalget den samme dag for simpelthen at nedbringe de administrative omkostninger.
 
Det eneste der taler mod, at der udskrives valg i dag er, at de seneste 5 folketingsvalgkampe har varet mellem 20 0g 22 dage. Det kræver ikke meget hovedregning at regne ud, at der i dag er 24 dage til afholdelsen af europaparlamentsvalget, men mon ikke politikerne kan bruge de to dage ekstra?
 
Dagen derpå
I går var mange af landets parker fyldt godt op med glade socialdemokrater og andre oppositionspolitikere. Ifølge BJours egen research fra begivenhederne i Odense, blev der ikke holdt igen med hverken fadøl eller andre procentholdige drikkevarer.
 
Gårsdagens strabadser kan have efterladt de røde politikere med en dundrende hovedpine, som (du tager bare ideen Lars Løkke) kan udnyttes af regeringspartierne til at komme i front i valgkampens hæsblæsende hastighed.
 
Så hvad venter du på Lars Løkke?

 

 

FOTO: Colourbox

Gerda og Svend nægter at gå på nettet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/05/21.

Historien består af 1.816 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/05/19 12:19.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Stine Ploug Christiansen

#ungtliv   //  Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Hekseringen   //  Julekuller   //  Lyst   //  Naturriget   //  Overblikket   //  Test-kategori   //  Vrede på vrangen   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.