Over 400 boliger i Odense skal rives ned

Boligforeningen Civica har meldt ud, at over 400 boliger skal rives ned på grund af flere sikkerhedsmæssige brud.

Af Amanda Rishøj Madsen
Udgivet 02/05/19 13:18

       

Dårligt byggeri er hvad der ligger til grund for, at boligforeningen Civica har meldt ud, at de river over 400 boliger ned. Det drejer sig blandt andet om åhaven og Vibehaven i Odense.

Det skyldes, at byggerierne er blevet lavet med krybekældere uden fugtspærre, hvilket betyder at renovation af bygningerne vil være både teknisk og økonomisk en dårligere ide end at rive dem ned.

Derfor har Civica valgt at tage konsekvensen af bygningernes stand og i stedet for rive dem ned.

- Alle vores undersøgelser viser, at den teknisk og økonomisk bedste løsning er at rive husene ned. Der er ikke nogen mulig mellemvej. Der er kun den drastiske vej, siger direktør i Civica Jens Pilholm til Dr.dk.

Nedrivningen af bygningerne i Vibehaven vil ske indenfor et år, hvorefter nedrivningen af Åhaven vil ske efterfølgende.

 

 

Odense Håndbold misser DM-finalen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/05/21.

Historien består af 968 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/05/19 13:18.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Amanda Rishøj Madsen

Bladet   //  Corona-puljen   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.