Det betaler sig at arbejde som ung

I Danmark er ledigheden blandt unge blandt EU’s laveste, og den tidlige erfaring på arbejdsmarkedet kommer de unge til gode senere i livet

Af Maj Petersen
Udgivet 02/05/19 13:21

       

Størstedelen af Danmarks unge kommer tidligt på arbejdsmarkedet.

I slutningen af 2018 havde 9 ud af 10 unge mellem 15 og 24 år et arbejde, og den tidlige erfaring på arbejdsmarkedet kommer de unge til gode. Det mener Michael Svarer, der er forsker i arbejdsliv og arbejdsmarked på Aalborg Universitet. Ifølge ham betyder det meget, at de unge kommer tidligt ud og får et fast fodfæste på arbejdsmarkedet.

”Jo mere arbejdsmarkedserfaring du har, jo bedre kommer du til at klare dig senere hen”, fortæller han.

Ledigheden blandt unge i Danmark er den fjerde laveste i Europa og bliver kun slået af Tyskland, Tjekkiet, Holland og Slovenien. Ledigheden blandt unge i Danmark var i slutningen af 2018 8,2 procent. Det er 6,5 procent lavere end ledigheden i EU som helhed, hvor den samlede ledighed er 14,7 procent. Til sammenligning havde både Sverige og Finland en ledighed på over 10 procent.

I EU er ledigheden generelt faldende i alle aldersgrupper.

Foto: Colourbox

Fritidsarbejde betaler sig på længere sigt

Linda Clausen vil bruge sin lidelse til at hjælpe andre

Fjordagerløbet for folket

Ny mentorordning: Tidligere patienter skal hjælpe psykisk syge

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/05/21.

Historien består af 1.141 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/05/19 13:21.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Maj Petersen

Bladet   //  Corona-puljen   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.