Ny dansk app skal følge dig sikkert hjem

Danske Stefan Bech har udviklet appen ’Watcher’, som skal give kvinder tryghed når de går alene hjem.

Af Ditte Vinterberg Weng, 01/03/16 16:15

       

En dansk iværksætter, Stefan Bech, har opfundet en ny app, der skal skabe tryghed til kvinder og andre utrygge sjæle, der går alene hjem. Appen hedder Watcher, og udvikles af et mindre internationalt team. Konceptet er enkelt: Bliver man overfaldet, vil appen automatisk sende en besked ud til dine ’watchers’ - det vil sige de kontakter, du har valgt skal følge dig på din tur. Det kan for eksempel være familie eller nære venner.

To slags indstillinger
Man kan indstille appen på to måder. Enten kan man manuelt trykke på en alarmknap, eller man kan indstille den til at reagere, hvis man enten begynder at løbe, stå stille for længe eller får høretelefonerne revet ud.

Grunden til at Stefan Bech er begyndt at spekulere i løsninger som denne, er, som han fortæller til metroxpress, at det er pinligt, at det stadig er sådan i Danmark i 2016, at nogen mennesker ikke kan færdes alene uden at være utrygge.

Appen findes pt. kun til apple-produkter, men Stefan Bech fortæller til TecTalk, at teamet "arbejder på højtryk for at få Watcher klar til Android." Dog må Windows-brugere kigge lidt længere efter den betryggende gadget, da udviklingsbudgettet er begrænset.

Sådan fungerer Watcher:

Er du på mobilen? Download Watcher til din Iphone ved at klikke på billedet.

Mercedes erstatter deres robotter med mennesker

Roxxxy er den prostituerede teknologi der skal skåne kvinder

Advarsel: Sms til Android-telefoner angriber din NemID og Mobilepay


Assens   //  Faaborg - Midtfyn   //  Langeland   //  Middelfart   //  Nyborg   //  Odense   //  Overblikket   //  Svendborg   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Google Analytics til statistik. Hvis du installerer et plugin i din browser, bliver du undtaget fra dataindsamling.