Nicole Häbel er ung heks

Som 14-årig besluttede hun at dedikere sin spiritualitet til Wicca-troen.

Af Naja Bergen Dale
Udgivet 27/11/20 20:45 og senest opdateret 27/11/20 20:58

       

Nicole Häbels instagram er fyldt med krystaller og billeder af, hvad kunne betegnes som okkulte ceremonier. Om halsen bærer hun et pentagram, der symboliserer sammenhængen mellem de fem elementer: Ild, vind, vand, jord og ånder. Foruden drømme om en karriere som retsmediciner, en naturfaglig gymnasieuddannelse og et liv i en lille landsby uden for Tønder, er Nicole nemlig moderne heks. 


Konfirmationen som startskud

Nicole var kun 14 år, da hun kort efter sin konfirmation besluttede at gå fra den kristne religion og dedikere sin spiritualitet til Wicca-troen. En spiritualitet, der er blevet dyrket i årtusinder af hekse.

- Da jeg blev konfirmeret, følte jeg, der var et pres fra forældre og samfundet, fordi konfirmation jo bare er det, man gør. 

Nicole havde brug for noget at tro på, og det kunne ikke være den kristne tro. Den var simpelthen for surrealistisk. Det var derfor, hun begyndte at undersøge de ideer hun stødte på i bøger, film og serier. 

- Jeg har været nødsaget til at se, hvad det gik ud på. 

I dag anser Nicole sig stadig som heks, og selvom hun læser den naturfaglige linje på gymnasiet, går troen på hendes Gud og Gudinde ikke imod den videnskabelige lære.

-    Jeg kan kombinere videnskaben med en religion ved siden af, for de modsiger ikke hinanden. For mig er det en tryghed, at jeg ved, der er noget at tro på, men du kan ikke komme med en videnskab, der modbeviser det.

 

Foto: Nicole Häbel


 En længsel efter noget større

Angellinah Lisbeth Phoenix Søndergård er medstifter af Unge Spirituelle Århus, en organisation, der har til formål at skabe et fællesskab, hvor unge kan dele deres spirituelle interesser. Hun blev selv overrasket over interessen fra unge, da hun etablerede netværket tilbage i 2013. 

- Det, som jeg kan genkende hos mange af de unge, jeg har været i kontakt med, er en længsel efter at være en del af noget større.

Angellinah, der selv var interesseret i spiritualitet fra en tidlig alder, beskriver hvordan hun opdagede behovet, da hun pludselig kom i en verden, hvor der var mange spirituelle, men de fleste havde været igennem en såkaldt midtvejskrise. Det var svært at forholde sig til som ung. 


Hekseri i Bylderup-Bov

I den lille landsby Bylderup-Bov er der dog ikke meget heksenetværk at møde, og derfor fandt Nicole i en periode sit netværk online i gruppen Teen Witches på Facebook. Selvom gruppen ikke er så aktiv, som den plejede at være, var det en kontrast til de mennesker, der mente Nicole var fuldstændig tosset. I dag støtter familie og venner dog troen, og det er vigtigt. Blandt andet er åbenheden til vennerne en del af en større frihed, Nicole har lært fra spiritualiteten. 


- Wicca-troen har gjort, at jeg føler mig mere fri. Jeg kan sætte mig ud i skoven, sidde i skovbunden og så kan jeg mærke, at der er mere mellem himmel og jord, afslutter den unge heks.  

 

 

Dealbreakers

Kærlighed og magi: Charlie laver besværgelser

“Enhver irriterende kvinde kan være en heks”

Problemet med mennesker i 1600-tallet er, at de ikke skrev sms’er til hinanden

Bella og Nana dyrker et magisk frirum for fiktive hekse

Tre myter om den danske heksejagt

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 27/11/22.

Historien består af 2.953 tegn. Historien blev sidst gemt den 27/11/20 20:58.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Naja Bergen Dale

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Kroppen som projekt   //  Nyhedsuge 2021 dag 1   //  Nyhedsuge 2021 dag 2   //  Nyhedsuge 2021 dag 3   //  Overblikket   //  Redaktion 5 - Fyn i forandring   //  Redaktion 7 - tillid   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.