En sorthvid fortælling

Mellem perlerækker af sandfarvede palæer, læderbetrukne BMW’er og nypudsede glaspartier går Hayad og Kirstine på opdagelse efter danskernes viden om vores koloniale historie. Men det skal vise sig, at historien tager en skarp drejning, da der findes en hel verden gemt i et lille sorthvid fotografi på øverste hylde mellem kranier, sabler og udstoppede dyr.

Af Hayad Dirye Dueholm, Kirstine Leth Schütze
Udgivet 12/03/21 09:28

       

Kirstine Leth Schütze · En Sorthvid Fortælling
 
 
 

Bagsiden af fotografiet. Kan du se hvad der står?

Kim Zoll i Zoll Antiques, Store Kongensgade

Forenende fiskeri

Stilhed længe før stormen

Problemet med mennesker i 1600-tallet er, at de ikke skrev sms’er til hinanden

Tre myter om den danske heksejagt

Heksejagt minder os om faren ved kollektiv frygt

Fra Bloksbjerg til brødtekst: Heksen er tilbage

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 12/03/23.

Historien består af 527 tegn. Historien blev sidst gemt den 12/03/21 09:28.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Hayad Dirye Dueholm, Kirstine Leth Schütze

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.