Kunne du træne 25 timer om ugen og tage en kandidatgrad samtidig?

Line Thams er elitesportsudøver og kandidatstuderende på Syddansk Universitet.

Af Astrid Skov, Katrina Gillies Rasmussen, 31/03/16 13:25

       

25. Så mange timer om ugen bruger den professionelle triatlet Line Thams på sin sport. Hun læser derudover Idræt og Sundhed på sin kandidat ved Syddansk Universitet (SDU). Det er sjældent nemt at være elitesportsudøver og studerende på samme tid, så ofte må Thams prioritere mellem de to. Men hun har ikke fortrudt sine valg.

”På et tidspunkt skypede jeg undervisningen fra Malaga, fordi jeg var til konkurrence. På den måde kunne jeg stadigvæk deltage i undervisningen. Det var en rigtig fin løsning.”

 

A- og B-prioritet

25-årige Line Thams har igennem hele sin studietid måtte vælge mellem sin sport og sin uddannelse. For hvad stiller man op, når hektiske eksamensperioder rammer samme tid som vigtige konkurrencer?

”Når alting er faldet sammen, så har jeg været nødt til at vælge, og jeg har ofte valgt min sport til. Jeg har en klar A prioritet og en B prioritet – og lige nu er min sport A prioritet og min uddannelse er min B prioritet,” fortæller hun.

 

 

”Jeg har for eksempel fået udskudt min eksamen nogle gange. Jeg er på det tredje år af min kandidat, så jeg får ikke fuldført min uddannelse på normeret tid. Men det er også okay. Jeg vil i virkeligheden gerne være god til både skolen og min sport, men det kan ikke lade sig gøre.”

LÆS OGSÅ: Træt af fremdriftsreformen? Bliv elitesportsudøver!

 

Professionel sportskarriere med udløbsdato

Thams er tilknyttet SDU elite, der hjælper eliteudøvere med at jonglere studielivet og deres sport. 160 studerende, spredt over mange forskellige sportsgrene, er tilknyttet ordningen. Men selvom Thams bruger meget af sin tid på triatlon, så ved hun godt, at man ikke kan dyrke elitesport for evigt. Derfor ser hun ikke sig selv som elitesportsudøver om 10 år.

”Jeg vil altid dyrke sport på et semi-professionelt plan, men elitesport er kompromisløst. Jeg vil gerne have børn på et tidspunkt, og det kan være svært, når jeg dyrker sport på det her plan. Om cirka 10 år forestiller jeg mig, at jeg vil kunne tage en Ph.d. på udvidet tid. Men det kommer selvfølgelig til at være indenfor idrætsverden. Jeg vil aldrig stoppe med at dyrke sport, men jeg er klar over, at jeg ikke kan dyrke elitesport for evigt.”

Thams starter i træningslejr i løbet af april, så hun kan forberede sig på hendes sæson, der starter til maj.

 

Foto, header: Arne Matthiesen
Foto, brødtekst: Katrina Gillies Rasmussen

 

Ny kampagne kæmper for unisex-toiletter

Ildfuglen danser virkeligheden sort og hvid

5 vilde X-factor auditions fra resten af verden

Har du også fordomme om veganere og vegetarer?

LIVE: Debat i Ungomshuset: Forsvar velfærden - bekæmp racismen

Flere danske kvinder er klar på at uddele buler og bank


Assens   //  Faaborg - Midtfyn   //  Langeland   //  Middelfart   //  Nyborg   //  Odense   //  Overblikket   //  Svendborg   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Google Analytics til statistik. Hvis du installerer et plugin i din browser, bliver du undtaget fra dataindsamling.