Fynboer kan fortsat se frem til Danmarks højeste skattetryk

Kommunalskatten på Fyn er gennemsnitlig 5,3 procent højere end landsgennemsnittet. Intet tyder dog på, at fynboerne kan se frem til lavere kommunalskat efter valget i dag.

Af Julie Tantholdt-Hansen
Udgivet 20/11/17 17:49

       

De seneste 10 år har kommunalskatten på Fyn kun bevæget sig i én retning, nemlig op ad. I denne periode er kommunalskatten steget med knap tre procent. Dette betyder, at fynboerne i gennemsnit betaler 5,3 procent mere i kommunalskat end den gennemsnitlige dansker. På fyn er det odenseanerne, der slipper billigst, mens langelænderne har den højeste kommunalskat i Danmark. Her trækker kommunen 11,6 procent mere på lønsedlen end en gennemsnitskommune som Dragør. Ingen kommuner på Fyn formår dog at kravle under landsgennemsnittet på 24,91 procent.

Borgmestre afviser skattelettelser

Trods det høje skattetryk på Fyn er skattelettelser ikke på borgmestrenes valgløftesedler. Nyborgs nuværende borgmester, Kenneth Muhs (V), har tidligere på året udtalt, at han ikke ser skattelettelser i Nyborg kommune i nærmeste fremtid. Venstreborgmester i Assens, Søren Steen Andersen, afviser ligeledes en skattenedsættelse i hans kommune.


I Odense indførte byrådet sidste år en skattestigning på en procent, som de døbte ”Velfærdsprocenten”. Den ekstra skatteprocent blev primært øremærket til børn, unge, ældre og socialt udsatte i Odense. Odenseanerne kan derfor se frem til en skattestigning i år 2018, som skal finansiere bedre velfærd i kommunen. I Svendborg forsøgte borgmester, Lars Erik Hornemann (V) modsat at sænke skatten i kommunen i 2014, men det lykkedes ham ikke at overbevise byrådet. Den sydfynske borgmester mener dog stadig, at kommunalskatten bør sættes ned i Svendborg. Borgmester i Nordfyns kommune, Morten Andersen (V), har ligeledes et mål om at sænke skatten med 0,1 procentpoint i den kommende valgperiode. Fynboerne i de resterende fynske kommuner skal se langt efter skattelettelser.

Historisk høj skat på Fyn

Kommunalskatten på Fyn har historisk set ligget langt over landsgennemsnittet. Siden 2007 har den gennemsnitlige stigning på Fyn været på 2,8 procent, mens landsgennemsnittet har været på 1,44 procent. På landsplan ses de laveste skatteprocenter i København, Århus og Nordsjælland. I Gentofte kommune er kommunalskatten til sammenligning 8,4 procent lavere end landsgennemsnittet på knap 25 procent.

Foto: Colourbox

Svenskerne kommer: Hver syvende på arbejdsmarkedet i København er udlænding

Velkommen til DØGNDRIFT!

20 år med kriser: Kan du huske lockouten i 2013?

Dansk Folkepartis nederlag: Går tilbage i seks af syv kommuner

Dur ikke, væk! – Søvndal smidt på porten

Fynsk mavepuster til blå blok

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 20/11/19.

Historien blev sidst gemt den 20/11/17 17:49.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Julie Tantholdt-Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.