Thulesen Dahl vil ikke sætte procenter på sin borgmesterchance i Assens

Jens Henrik Thulesen Dahl, borgmesterkandidat for Dansk Folkeparti, håber, at Assens Kommune i morgen bliver den første kommune nogensinde med en siddende borgmester fra Dansk Folkeparti. En vurdering, som Henning Jensen, byrådsmedlem for Venstre, finder komplet urealistisk.

Af Lasse Claes, Nicklas Ansbjerg Nielsen, 20/11/17 21:18

       

I dag kan blive en historisk dag i Assens Kommune. Det er nemlig en af de få kommuner, hvor Dansk Folkeparti er spået en realistisk chance for at få den første borgmesterpost i partiets historie. På rådhuset i Assens hersker der dog uenighed om, hvor stor sandsynligheden egentlig er for, at det bliver en realitet.

Jens Henrik Thulesen Dahl selv har svært ved at vurdere, hvor stor sandsynligheden er.

”Jeg kan ikke sætte procenter på. Det er en mulighed, men det afhænger selvfølgelig af, hvordan valget falder ud i morgen. Det kan også ende med, at muligheden slet ikke er der. Det ville være tarveligt at sætte procent på,” siger spidskandidaten og nuværende viceborgmester i kommunen. Han er dog noget mere klar i mælet, når det kommer til, om han og Dansk Folkeparti er klar til at få deres første borgmesterpost.

”Selvfølgelig er vi klar. Det er derfor, jeg stiller op. Assens Kommune mangler en stærk og klar leder, og jeg mener, at jeg med min baggrund og erfaring er klar til at tage styringen i Assens Kommune, og jeg er overbevist om, at det er en opgave, jeg er klar til at stå i spidsen for.”

Men 86-årige Tage Kiltang, der har været byrådsmedlem for DF siden 2009, er mere optimistisk. Han vurderer i Medietorvets portræt af ham, at der er 50 procents chance for, at DF's spidskandidat, Jens Henrik Thulesen Dahl, tirsdag bliver den første borgmester i partiets historie.

Ingen chancer for DF

Det er dog ikke en chancevurdering, som byrådsmedlem for Venstre, Henning Jensen, er enig i. Han er derimod overbevist om, at sandsynligheden for, at DF's borgmesterdrømme går i opfyldelse, er ganske lille. Han tvivler på, om partiet vil kunne samle den nødvendige opbakning i byrådet.

”Flere af de siddende byrådsmedlemmer vil aldrig i deres vildeste fantasi støtte dem. Jeg tror heller ikke, at de ville være klar til at tage styringen i kommunen,” siger han og fortsætter:

”Jeg er derimod så sikker, som man overhovedet kan være på, at Søren Steen Andersen fortsat er borgmester i Assens Kommune i morgen.”

 

Foto: ft.dk

Efter valget i Assens: Hvordan bliver samarbejdet mellem de blå og de røde?

Førstegangsvælger: Kommunalvalget vakte min interesse for politik

Kvindelige kandidater fylder godt i Assens nye byråd

Genvalgt Assens-borgmester garanterer: Ikke flere skolelukninger

Valgresultat skaber glæde hos borgere i Assens

Charlotte Vincentz Petersen mener stadig, at skolelukninger var nødvendige


Assens   //  Faaborg - Midtfyn   //  Langeland   //  Middelfart   //  Nyborg   //  Odense   //  Overblikket   //  Svendborg   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Google Analytics til statistik. Hvis du installerer et plugin i din browser, bliver du undtaget fra dataindsamling.