Borgmester forkaster fortiden

Borgmester og -kandidat fra Venstre i Nyborg, Kenneth Muhs (V), tror ikke, at Jan Reimer Christiansens (V) skift den 2. december 2013 vil være afgørende for årets kommunalvalg

Af Victor Hansen, 20/11/17 22:07

       

Den 2. december 2013, to uger efter kommunalvalget i Nyborg, valgte Jan Reimer Christiansen fra Socialdemokratiet at skifte til Venstre. Jan Reimer Christiansen (V) tog det afgørende mandat med til Venstre og gjorde Kenneth Muhs (V) borgmester i stedet for daværende borgmester, Erik Christensen.

”Vi er rigtig glade for at have Jan med, og det er der ingen tvivl om, ” siger Kenneth Muhs, nuværende borgmester og borgmesterkandidat for Venstre i Nyborg Kommune.

Kenneth Muhs (V) tror ikke, at Jans partiskift, vil have indflydelse på valget.

”Her i dagligdagen har jeg den opfattelse, at det vi forsøger at skabe her i Nyborg Kommune, er det afgørende for borgerne. Hvad der sker, og hvordan vi udvikler os i kommunen. Her er jeg glad for at have Jan med på holdet. Hvad det har af betydning, må være op til vælgerne på tirsdag,” siger Kenneth Muhs (V).

Fyens Stiftidende adspurgte 554 fynboer, om Jan Reimer Christiansen burde have forladt byrådet efter skiftet, og om det generelt skal gælde alle partihoppere. Tre ud af fire borgere er enige i, at partihoppere skal forlade byrådet efter skift.

I Kerteminde- og Nordfyns Kommune beder Venstre deres kandidater om at forlade byrådet, hvis de skifter parti. Det er et brud på politikerens frihed, men partierne forklarer, at det er for at sikre mandatet i partiet og som respekt for vælgerne.

Læs mere her.

”Hvad man gør i andre kommuner, det lader jeg dem om,” siger Kenneth Muhs (V).

Borgmesteren, Kenneth Muhs (V), har ikke nogen holdning til Venstres valg i ovenstående kommuner. Han mener derimod, at det er en valglov, der skal bearbejdes i folketinget.

”Den her debat hører til på Christiansborg også. Det handler om at lave valgloven om. Vi skal se på demokratiet og præmissen om, at vi, som mennesker, har lov til at have vores egne meninger og holdninger. Det er en meget følelsesmæssig og svær debat,” siger Kenneth Muhs (V).

Venstrekandidaten Kenneth Muhs, kan dog ikke udelukke, at der vil ske endnu et partihop i dette byrådsvalg. Som han forklarer, er det kandidatens frihed til at ændre holdning.

Denne gang har Venstre indgået et valgforbund med alle de borgerlige partier – inklusiv Det Konservative Folkeparti, som ikke var med i de borgerliges sidste valgforbund.

Han kan dog ikke udelukke et samarbejde med Folkepartiet Nyborg, som ikke er en del af noget valgforbund. Kenneth Muhs (V) forklarer, at de vil indgå en konstitution med de partier, som vil give dem et flertal med ham som borgmester.

Jan Reimer Christiansen (V) har ikke villet udtale sig.

 

Foto: Victor Hansen

Fyns yngste byrådsmedlem er fundet

VOXPOP: Var Vibeke Ejlertsen det forkerte valg?

Partihopperen Jan Reimer: ”Jeg har det fantastisk!”

Tidligere borgmester er tilbage i byrådet

Kommunalvalg i Nyborg skuffer lokallisterne

Fintællingen i Nyborg er i gang


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.