Kend din kommune: Middelfart

Middelfart Kommune har du nok kørt igennem på vej til og fra Lillebæltsbroen. Men vidste du, at Middelfart indtil september var den kommune med den længst siddende borgmester? Steen Dahlstrøm trådte tilbage efter 31 år på borgmesterposten, og den unge protege Johannes Lundsfryd har taget over.

Af Magnus Bekholm
Udgivet 20/11/17 22:35

       

Middelfart Kommune er et resultat af kommunesammenlægningen af Middelfart-, Ejby – og Nørre Aaby Kommune i 2007.

Middelfart Kommune har 38.095 borgere, hvoraf 29.959 er stemmeberettigede. Antallet af stemmeberettigede kommer til at stige fremadrettet, da man forudser en befolkningsforøgelse til 40.358 i 2029. De skal fordele sig på 298.8 km2 og vil formentlig bo i en af de seks byer i Middelfart Kommune, der nu har over 1000 indbyggere:

Middelfart: 15.202

Strib: 4526

Nørre Aaby: 2954

Ejby: 2020

Gelsted: 1718

Brenderup: 1403

 

Der prognosticeres også et ryk i aldersfordelingen, der betyder, at individer i pensionsalderen vil udgøre 26,2% af befolkningen i 2029. En stigning på 4,3 procentpoint fra 2017.

Den nuværende aldersfordeling ser således ud:

Ved det seneste folketingvalg i 2015 lå stemmeprocenten på 87.76% i kommunen. De brugte deres stemmer til at stemme overvejende blåt. Det største parti var dog Socialdemokratiet (29.4%), med Dansk Folkeparti (23.4%) og Venstre (20.3%) på pladserne bag dem.

I de senere år har Middelfart Kommune satset på flere prestigebyggerier. Det senest afsluttede projekt er rådhuset, der ligger i Middelfart by. Det kostede 120 mio. kr. og åbnede i september. Det næste store projekt er Middelfart Marina, som man ønsker at udvide for at brande sig internationalt. Det er der blevet afsat 15 mio. kr. til.

Apropos penge har kommunen et årligt budget på 2.3 mia. kr. Af disse bliver 11 mio. brugt på kollektiv trafik. Det svarer til 279 kroner per indbygger, hvilket er 56% lavere end den gennemsnitlige kommune. Den største post på kommunens budgetkontor anvendes på Social- og Sundhedsvæsenet, der koster 1.2 mia. kr.

Foto af: Magnus Bekholm

Læs også: Middelfart på valgnatten: Det skal holde du øje med

4 dyr i natten

Kina renser luften

Danskerne er blevet bedre til at spise op

Vindmøllerne svinger udenom og dræber færre fugle

For Regitze Tilma går det nedad i oplandet

Regitze Tilma: Ét er et godt valg, noget andet er, at kunne tælle til tretten

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 20/11/19.

Historien blev sidst gemt den 20/11/17 22:35.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Magnus Bekholm

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.