Ældre i Faaborg-Midtfyn kæmper med dårlig infrastruktur

Faaborg-Midtfyn Kommune har siden finanskrisens start i 2007 kæmpet med at holde fast i deres beboere. De seneste par år er tendensen så småt begyndt at vende, men flere steder i Faaborg-Midtfyn Kommune ses efterdønningerne stadigvæk.

Af Emilie Amstrup, Signe Ullstad Andersen, 20/11/17 23:09

       

På vej ud ad landevejen fra Faaborg mod Svendborg går der ikke længe før man opdager de mange ’TIL SALG’-skilte. Det er heller ikke gået 74-årige Gudny Grunnets næse forbi. De ældre naboer, som Gudny har på tre sider, har på det seneste alle valgt at sætte deres huse til salg.

”Det er jo noget med alderen. Og især på grund af vores trafikforhold. Vi har ikke en ret god infrastruktur, og det tror jeg berører mange ældre, der for eksempel ofte skal på sygehuset i Odense. Det bliver simpelthen for besværligt.”

Unge og folk på arbejdsmarkedet vælger kommunen fra

Ejendomsmægler og medindehaver af EDC Faaborg, Søren Andersen, fortæller, at mange flyttede til storbyerne under finanskrisen. Boligerne i de store byer blev billigere, og flere havde derfor råd til at flytte fra Faaborg.  

”Vi mærker nu, at det er ved at vende lidt. Folk er begyndt at søge til Faaborg igen,” siger han, men konkluderer samtidig, at der er en udfordring i form af manglende job- og uddannelsesmuligheder i kommunen.

Det understøtter en rapport udgivet af Danmarks Statistik i 2016. Rapporten konkluderer, at der er mange, der flytter tilbage til kommunen, når de er færdige med deres uddannelser - men langt flere fraflytter.

”Manglende arbejdspladser er en af grundene til, at nogle vælger kommunen fra,” fortæller Søren Andersen.

Gudny Grunnet bakker op om hans påstand: ”Noget af det vi mangler er arbejdspladser, og det skal der til for at give mere liv i byen. Det skyldes blandt andet, at mange af butikkerne i Faaborg er lukket.”

”Vi skal stå sammen”

Faaborg-Midtfyn Kommunes slogan er ’Sammen skaber vi det bedste sted at bo’. Til det erklærer Gudny Grunnet sig enig.

”Jeg tror ikke man kan være uenig. Jeg tror ikke noget kan skabes med enkeltpersoner, det handler om at stå sammen.”

Foto: Emilie Amstrup

Hans Stavnsager: Det ’’ultimative’’ er opnået

Slagterigrunden: Erhvervslivet håber på hurtig afklaring efter valget

🔊 Vælgernes reaktioner på valget i Faaborg-Midtfyn

Emma Have (LA): Vi var for uerfarne

Skævvridning i balancen af mandelige og kvindelige kandidater til kommunalvalget i Faaborg-Midtfyn

Thygesen giver teten videre


Assens   //  Faaborg - Midtfyn   //  Langeland   //  Middelfart   //  Nyborg   //  Odense   //  Overblikket   //  Svendborg   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Google Analytics til statistik. Hvis du installerer et plugin i din browser, bliver du undtaget fra dataindsamling.