Borgmesterkandidat kalder avisannonce for løgnagtig propaganda

Et omdiskuteret avisomslag bragt af Lokalavisen Assens er blevet kritiseret af Socialdemokratiets borgmesterkandidat Charlotte Vincentz Petersen. Støtteforeningen bag annoncen kalder kritikken for god omtale.

Af Rasmus Woo Johansen, Stine Schmidt Jørgensen, 20/11/17 23:09

       

‘Din stemme – Har aldrig været vigtigere for Assens Kommune’. Sådan lyder overskriften på det avisomslag, der blev bragt i Lokalavisen Assens den 14. november. Annoncen er lavet af Tommerup Skoles Støtteforening, Vivilsalbrovad og Ebberup/Viljetilvækst. Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Assens Kommune, Charlotte Vincentz Petersen, retter kritik mod annoncen.

Avisomslaget er skabt i kølvandet på lukningerne af Dreslette Skole og Skallebølle Skole samt flytningen af Tommerup Skoles overbygning, der blev vedtaget tilbage på et byrådsmøde den 22. februar 2017. Folkene bag har brugt 70.000 kroner på den i alt fire sider lange annonce. 

Brudte løfter

På avisomslagets forside er en tabel, der har til formål at vise, hvordan Socialdemokratiet, Enhedslisten og Dansk Folkeparti ikke har overholdt deres valgløfte tilbage i 2013. Her lovede partierne, at de ikke ville lukke nogle skoler.

Omslaget lægger ifølge Rico Boye Jensen, formand for Tommerup Skoles Støtteforening, op til at stemme på partier, der er fortalere for bevaring af både skolerne og overbygningen.

”Vi har lavet annoncen, da vi ikke ønsker at decentralisere lokalsamfundet ved at lukke skoler og overbygninger,” siger han og omtaler annoncen som en reklame for en god sag. Formålet er at få borgerne til stemmeurnerne, hvor de kan give deres mening til kende. Han fortæller, at borgene i lokalsamfundet har modtaget avisopslaget med stor optimisme.

Løgnagtig propaganda

Omslaget er på trods af opbakningen kommet i modvind hos Charlotte Vincentz Petersen, Socialdemokratiets borgemesterkandidat i Assens Kommune. Hun ser noget anderledes på det, da det blandt andet angriber hendes eget parti. I et Facebook-opslag kalder hun annoncen for propaganda, der er fyldt med fejl og løgne.

”Omslaget på lokalavisen er udarbejdet på en måde, som slår Ekstrabladet med længder … Løgn på løgn,” skriver hun i sit Facebook-opslag.

Ikke overraskende kritik

Rico Boye Jensen mener ikke, at der er noget galt med annoncen. Han og resten af avisomslagets initiativtagere havde regnet med kritikken.

”Deres reaktion er ikke kommet bag på os, og de udstiller blot deres egen frustration. De er blot med til at sprede vores budskab og skabe omtale om vores omslag”, siger Rico Boye Jensen.

Avisomslaget kan ses her.

Foto: Rasmus Woo Johansen

Efter valget i Assens: Hvordan bliver samarbejdet mellem de blå og de røde?

Førstegangsvælger: Kommunalvalget vakte min interesse for politik

Kvindelige kandidater fylder godt i Assens nye byråd

Genvalgt Assens-borgmester garanterer: Ikke flere skolelukninger

Valgresultat skaber glæde hos borgere i Assens

Charlotte Vincentz Petersen mener stadig, at skolelukninger var nødvendige


Assens   //  Faaborg - Midtfyn   //  Langeland   //  Middelfart   //  Nyborg   //  Odense   //  Overblikket   //  Svendborg   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Google Analytics til statistik. Hvis du installerer et plugin i din browser, bliver du undtaget fra dataindsamling.