Jane Jegind vil give penge til Vollsmose Boxing

Hvis Jane Jegind (V) bliver borgmester, vil hun sætte ind mod problemerne i Vollsmose ved at give økonomisk støtte til frivillige foreninger som Vollsmose Boxing. Og her er pengene tiltrængt, fortæller en nær udbrændt formand.

Af Mie Anna Obbekær, Regine Frederiksen
Udgivet 21/11/17 14:02

       

Jane Jegind (V) har fremlagt 42 punkter, som skal på dagsordenen hurtigst muligt, hvis hun bliver ny borgmester i Odense. Et af de punkter lyder på, at der skal ryddes op i initiativer i Vollsmose.

”Nu har jeg været med i 20 år, og set hvordan vi har sat det ene initiativ i gang efter det andet. Og helt ærlig, det er ikke fordi der er rykket særligt meget på de 20 år,” siger Jane Jegind og fortsætter:

”Vi er nødt til at gøre tingene på en anden måde. Jeg mener, at det, der virker, det er når mennesker flytter mennesker.”

Af velfungerede initiativer i bydelen fremhæver Jane Jegind som det første Vollsmose Boxing:  

”Når jeg er ude at besøge Vollsmose bokseklub, kan jeg simpelthen se, at det, de gør, virker. Det er engagerede medborgere, som vil gøre en forskel for de børn, der har brug for et positivt forbillede. Dem skal vi bakke op om og være med til at støtte.”

Vollsmose Boxing er drevet udelukkende af frivillige personer. De har boksetræning fem gange om ugen, lektiecafé og sociale arrangementer. Formanden for klubben Shahbaz Aslam er træt af at blive fremhævet som pragteksemplar af politikerne uden at få økonomisk støtte fra kommunen.

”Vi laver et kæmpe stykke arbejde for området. Vi forebygger og får de unge væk fra gaden. Men vi kunne godt savne, at kommunen kiggede ordentligt på bokseklubben. De (politikerne, red.) kommer og viser bokseklubben frem, og bagefter ser man ikke dem igen. Det nytter jo ikke.”

Ifølge Shahbaz Aslam ville økonomiske støtte fra kommunen give ham og resten af Vollsmose Boxing mulighed for at arbejde endnu hårdere for at hjælpe de unge i Vollsmose:

”For at være ærlig, så kører jeg træt. Jeg ville ønske, at det her var mit fuldtidsarbejde, for så havde jeg rigeligt af overskud til at få de unge på rette spor. Altså hvis det virkelig er det man ønsker, når det nu er det der virker,” siger Shahbaz Aslam.

Læs også: Vollsmose Boxing klør på trods manglende støtter - det kan ændre sig efter valget

Jane Jegind understreger, at hvis hun bliver borgmester, vil hun give penge til de frivillige foreninger som Vollsmose Boxing:

”Vi har sagt ja til, at vi gerne vil være med til at støtte de her initiativer, og jeg synes, de har fortjent at få noget hjælp. Det vil jeg meget hellere støtte end de socialpædagogiske indsatser.”

Faktaboks:

Hvor skal pengene komme fra?

Jane Jegind vil se de socialpædagogiske tiltag i Vollsmose i sømmene og lue ud i det, der ikke fungerer.

Og så vil hun droppe en kommunal investering på 72 mio. kr., der ellers skal forbedre byrummet med en promenade, pladser og letbane i Vollsmose. Investeringen er en del af ’Boligsocial Helhedsplan Vollsmose 2016-2020'.

Foto: Vollsmose Boxing

Seksuel chikane i hotel- og restaurationsbranchen skal kortlægges

🔊 Formiddagsfladen på DØGNDRIFT

🔊Reportage: Vores nat er deres dag

Natarbejde kan føre til brystkræft

🔊 Danmarks få selvstændige skaber mange lønmodtagerjobs

Flere lærere bliver frarådet at undervise efter sygemelding med stress

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 14:02.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mie Anna Obbekær, Regine Frederiksen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.