René stemmer ikke: ”Politikere er som duer, de skider på dig.”

Vælger René Hakon Erbs nægter at stemme til kommunalvalget. Han har mistet tiltroen til den politiske elite, hvis fokus på magt har medført, at politikerne er blevet ligeglade med borgerne.

Af Julie Schneider, Kristian Duch
Udgivet 21/11/17 15:10

       

René Hakon Erbs, 51 år, er førtidspensionist og har stemt socialdemokratisk i Nyborg i 29 år. Han nægter dog at afgive sin stemme ved kommunalvalget, da politik i hans øjne har udviklet sig til udelukkende at handle om magt, topstyring og penge. Alt bliver styret fra toppen på Christiansborg, hvis man spørger René, og derfor ville hans stemme være en støtte til et politisk system, han ikke længere tror på.  

”Politikerne tænker ikke på dig eller mig. De tænker kun på sig selv,” mener René.

Kommunalpolitikere søger borgmesterposten benhårdt af den grund, at der er mange penge i jobbet, forklarer René. Han har mistet tilliden til den etablerede politiske elite på grund af løgne og snyd, såsom partihopperiet ved sidste kommunalvalg, der resulterede i, at borgmesterposten pludselig skiftede hænder. Læs også: (Nyborg for fire år siden: Hvad skete der?). René mener, at politikerne bør gå højere op i ærlighed og anstændighed fremfor det store fokus på magt.

”Folkevalgt er folkevalgt. At yde er at tjene, ikke at herske”.

Renés revolutionære opfordring er at se tilbage på en tid, hvor der var plads til folkelige bevægelser i samfundet, som turde at rejse sig og gøre oprør. Et folk, der værnede om samfundets udvikling og udfordrede eliten. Demokratiet er på den måde i forfald, fordi borgerne ikke tager aktivt del i politik.

René udtrykker, at han er klar over, at han repræsenterer en unormal holdning, men han har svært ved at forstå, hvorfor den almene borger blot accepterer politikernes tomme valgløfter.

”Politikere er ligesom duer. På valgdagen spiser de af din hånd, men bagefter flyver de op og skider på dig,” afslutter René. 

Foto: Julie Schneider

Partihopperen Jan Reimer: ”Jeg har det fantastisk!”

Borgmester-far er stolt over sin søn

Nyborg mens du sov

Kenneth Muhs glemmer Alternativet i valgrus

Venstre gemmer sig bag lukkede døre

Muhs kommer hurtigst ud af starthullet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 15:10.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Julie Schneider, Kristian Duch

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.