Danmarks yngste spidskandidat fører valgkamp på Tinder

Liberal Alliances spidskandidat i Faaborg-Midtfyn Kommune, Emma Have, har taget nye metoder i brug i valgkampens sidste fase. Hun har taget valgkampen videre til verdens mest populære datingapp.

Af Mads Ingemann, 21/11/17 16:10

       

Emma Have har ikke blot benyttet sig af valgplakater og kampagnevideoer i valgkampen. Hun har taget en mere utraditionel metode i brug. ’Sæt dit kryds ved mig i FMK, tak. Nummer et på LA’s liste. Find Emma Have og giv kommunen en gave.’ Andet står der ikke på Emma Haves Tinder-profil.

Normalt bliver app’en brugt af personer, der drømmer om den store kærlighed eller blot et bekendtskab. Man skriver en profiltekst og vælger billeder af sig selv, som andre brugere kan vælge en ud fra. Ud fra et billede fra en valgdebat og den korte og konkrete profiltekst kan man vælge at ’synes godt om’ Emma Have.

Vil gerne have fat i de unge

Som Danmarks yngste spidskandidat til kommunalvalget vil Emma Have også gerne have de unges opmærksomhed ved valget.

”Jeg tænkte, at jeg ville nå en anden målgruppe end den, der har været repræsenteret til valgmøderne. Der er det primært de lidt ældre vælgere, der er til stede.”

Inspireret af andre politikere oprettede Emma Have sin profil for tre dage siden, og den unge spidskandidats Tinder-profil er populær.

”Omkring 70 matches har jeg fået indtil videre, og det er en god håndfuld,” fortæller Emma Have og griner.

Stemmer i likes

Et swipe på Tinder er ikke kun ensbetydende med nye bekendtskaber. Det kan også have indflydelse på valgresultatet.

Det er nemlig ikke første gang Tinder bliver brugt til at føre valgkamp. Emma Haves partifælle Heidi Wang, som stiller op i København, bruger det populære medie i hendes valgvideo. Også hos De Konservative har Tinder været brug i politiske valgkampe. I 2015 benyttede børne- og socialminister, Mai Mercado, også Tinder. Som spidskandidat til Folketingsvalget på Fyn brugte hun Tinder som en kanal til de unge vælgere. Hun mente dengang at hendes profil kunne være med til at vække nysgerrigheden blandt de unge, skriver Fyens.dk.

Mai Mercado blev genvalgt til Folketinget i 2015. 

 

 

(Foto: Jesper Pilegaard Kristensen)

Hans Stavnsager: Det ’’ultimative’’ er opnået

Slagterigrunden: Erhvervslivet håber på hurtig afklaring efter valget

🔊 Vælgernes reaktioner på valget i Faaborg-Midtfyn

Emma Have (LA): Vi var for uerfarne

Skævvridning i balancen af mandelige og kvindelige kandidater til kommunalvalget i Faaborg-Midtfyn

Thygesen giver teten videre


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.