Kommunalvalg i børnehøjde

Kommunalvalget har været på manges læber det sidste stykke tid, men hos børnene på Ørstedsskolen på Langeland er det Børnevalget, som har været i fokus.

Af Mathias Bonde, 21/11/17 16:52

       

Kandidaterne er mange, og krydset kan være svært at sætte. Mimbo Jimbo, Lasse-Leif eller Iqbal Farooq. Det er nogle af de kandidater som stiller op til Børnevalg 2017. Hver især med forskellige holdninger. Præcis som politikerne.

Det er derfor ikke kun dem over 18 år, som venter spændt på et resultat i aften. Samtidig med Kommunalvalget, har børnene også haft mulighed for at tage stilling.

”Det er lidt ligesom et Kommunalvalg, bare taget ned på børneniveau,” fortæller Kim Heinrich, som er ansvarlig for formidling, leg og læring på Rudkøbing Bibliotek, da han beskriver Børnevalget.

Børnevalget er et projekt startet af Centralbiblioteket. Rudkøbing Bibliotek har taget tiltaget til sig, og har haft mange børn fra Ørstedskolen i Rudkøbing forbi.

”Jeg synes, det er vigtigt, at børnene bliver præsenteret for demokrati. De hører jo utrolig meget om det hjemmefra,” siger Kim Heinrich.

Projektet skaber glæde blandt både pædagoger og børn

Marianne Bruun er specialpædagog på Ørstedskolen, og har løbende været med børnene ved stemmeboksen. Hun fortæller med et bredt smil, at børnene har været engagerede vælgere og været glade for forløbet.

”Mange børn har stemt på den kandidat, som siger ja til slik, mens andre børn har tænkt mere over tingene og fx stemt på kandidaten som vil have mere fantasi”

Kim Heinrich har delt den gode oplevelse med børnene og han har selv en favorit til valget.
”Jeg håber det er Lasse-Leif som vinder, da vi har mange bøger omkring ham,” siger han med et glimt i øjet.

Foto: Mathias Bonde

Trods V-tilbagegang på Langeland: Jan Ole Jakobsen er optimistisk

Bjarne Nielsen: Turbulente år har haft betydning for Venstres tilbagegang

Hva’ så nu, Tonni?

Langelands eneste kommunist

Radikale klarede ikke cuttet - igen

Langeland er lyserødt - og gråt


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.