Velkommen til rådhuset, må jeg tage i mod din stemme?

En hvid røgsky forlader udstødningen, da bilen bevæger sig fremad i køen. Gummilisten slubrer støvregnen i sig, da bilruden ryger ned. Et valgkort ryger ud, et træbræt med påmonteret blyant ryger ind. Stemmesedlen bliver lagt på det interimistiske bord i den automobile stemmeboks.

Af Sebastian Stork
Udgivet 21/11/17 17:40

       

På bedste fastfoodmanér kan man i hele Danmark ”Drive-In-stemme”, hvis man er handicappet eller gangbesværet til Kommunal- og Regionrådsvalget.

”Min familie tilbød mig, at jeg kunne blive kørt ind for at stemme. Og man må gøre sin borgerpligt,” fortæller den 92-årige odenseaner Lise Kolbæk, om hvorfor hun har valgt at bilafstemme i dag.

Alle der er handicappet, gangbesværet eller har andre gener, der forhindre dem i at bevæge sig ind til stemmeboksen og smide et kryds på en lap papir, har muligheden for at bilafstemme.

Foto: Caroline Siegumfeldt

Dansk Folkepartis nederlag: Går tilbage i seks af syv kommuner

Dur ikke, væk! – Søvndal smidt på porten

Fynsk mavepuster til blå blok

Færre blanke stemmer på Fyn

Valgdeltagelsen på Fyn lander på 73,5 procent

RADIO: Hva' nu? Valgresultaterne sættes i perspektiv

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 17:40.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Sebastian Stork

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.